Επισιτιστική βοήθεια σε μαθητές από την Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους $ 50.000 για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, σε δημόσια σχολεία της χώρας. Τη δωρεά θα διαχειριστεί το Ινστιτούτο Prolepsis, φορέας υλοποίησης του Προγράμματος. Η δωρεά αυτή, διπλασιάζεται μέσω του μηχανισμού συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds) που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μέγας Δωρητής του Προγράμματος.

Μέσω της νέας δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας εξασφαλίζονται περισσότερα από 24.000 γεύματα για 1.008 μαθητές σε 8 σχολεία ανά την Ελλάδα. Αντίστοιχα, μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων, ο αριθμός των προσφερόμενων γευμάτων διπλασιάζεται, στηρίζοντας ακόμα περισσότερους μαθητές.

Η υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ινστιτούτο Prolepsis και το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ανταποκρίνεται ουσιαστικά στο αυξανόμενο φαινόμενο της επισιτιστικής ανασφάλειας ανάμεσα σε μαθητές.

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιείται από το 2012, προσφέρει καθημερινά, ένα δωρεάν υγιεινό γεύμα, σε παιδιά που προέρχονται από κοινωνικο-οικονομικά ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, μέσω του Προγράμματος έχουν διατεθεί περισσότερα από 13.000.000 γεύματα, σε 593 σχολεία και 110.550 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Η νέα δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ινστιτούτο Prolepsis υπογραμμίζει την προσήλωσή μας στην υποστήριξη προγραμμάτων που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων στην Ελλάδα. Μέσω της δωρεάς αυτής διασφαλίζουμε την παροχή γευμάτων σε παιδιά με επισιτιστική ανασφάλεια, προσφέροντάς τους απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη».

Η κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, προσέθεσε: «Ευχαριστούμε από την καρδιά μας την Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συνεχόμενη στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλουμε με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Είναι συγκινητική τόσο η έμπρακτη αλληλεγγύη των Ελλήνων της Διασποράς όσο και η άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και ιδιαίτερα των παιδιών μας, κατά τη διάρκεια της κρίσης».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ