Boussias Communications: Απολογισμός συνεδρίου Corporate Waste & Recycling Conference 2017

From “Zero Waste” to Redefining “Waste”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου το Corporate Waste & Recycling Conference 2017 (www.wasteandrecycling.gr) που διοργάνωσε το μηνιαίο περιοδικό «Plant» της Boussias Communications. Η παρουσία 130 υψηλόβαθμων στελεχών και η ενεργή συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου κατέδειξε την ανάγκη και το ενδιαφέρον της βιομηχανίας για ενημέρωση ως προς τους τρόπους μετάβασης στο νέο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Με παρουσιάσεις κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως οι ΑΓΕΤ Ηρακλής, Διαμαντής Μασούτης, ΕΛΑΪΣ-UNILEVER, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) , ΕΛΠΕ, ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., Όμιλος ΟΤΕ, ANTIPOLLUTION, SUNLIGHT Recycling, ELIN Biofuels, Hellenic Quality Foods, Tetra Pak, UNI-PHARMA/INTERMED, VIANEX, κ.ά.,  στο συνέδριο αναδείχθηκαν καλές πρακτικές και καινοτομικά επιτεύγματα που προωθούν την αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας και της κλιματικής προστασίας, με συνακόλουθα περιβαλλοντικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προηγούμενη ημέρα του συνεδρίου ένα διαδραστικό Masterclass από τον διεθνούς αναγνώρισης Αντώνη Μαυρόπουλο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ISWA) και CEO της D-WASTE, στο οποίο συζητήθηκαν οι σύγχρονες τάσεις στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και την ανακύκλωση, ο τρόπος που η 4η Βιομηχανική Επανάσταση διαφοροποιεί τις πρώτες ύλες και την ίδια την έννοια των αποβλήτων, τα καινούρια αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα και το μέλλον της κυκλικής οικονομίας. 

Εξαιρετικά σχόλια απέσπασαν, επίσης, οι παρουσιάσεις των δύο keynote ομιλητών. Ο Martin Brocklehurst, Independent Environmental Adviser, ο οποίος έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικής ως προς τη διαχείριση αποβλήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εφαρμογής του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα και για το πώς το πρώτο παγκόσμιο πρότυπο καθοδήγησης για την κυκλική οικονομία (BS8001) θα μπορούσε να συνεισφέρει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο Luca Torresan, General Manager Sales and Marketing στην Gruppo Sartori Ambiente της Ιταλίας, ανέδειξε την αξία των έξυπνων τεχνολογιών όπως είναι ο εξοπλισμός GPS και RFID, που επιτρέπει τη λεπτομερή παρακολούθηση της παρεχόμενης υπηρεσίας σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθεί τις ποσότητες υπολειμμάτων αποβλήτων που παραδίδονται, πληροφορίες που επιτρέπουν την εφαρμογή τελών PAYT (pay as you throw), σύμφωνα με την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Το συνέδριο αποτέλεσε το σημείο συνάντησης των ενδιαφερόμενων μερών για την περιβαλλοντική αειφορία, από όλο το μήκος και πλάτος της ελληνικής επιχειρηματικότητας του δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την Τιμητική Υποστήριξη του ΕΟΑΝ, του ΣΕΠΑΝ και του ΠΑΣΕΠΠΕ. Χορηγός ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) και Υποστηρικτές οι εταιρείες ΔΕΠΑ και SABO.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ