Boussias Communications: Απολογισμός 3rd Energy Commodities Conference 2017

Διεθνής Συνάντηση για τον Ρόλο των Χρηματιστηρίων Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Αγορά
Mεγαλειώδης και εξαιρετικά επίκαιρη η 3η διεθνής συνάντηση για τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό ενδιαφέρον  το 3rd Energy Commodities Conference 2017 (www.energycommodities.gr),  παρουσία όλων των εγχώριων ενεργειακών εταιρειών αλλά και πλήθος ξένων ομιλητών και επισκεπτών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Μαΐου 2017, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από το Plant της Boussias Communications σε  συνεργασία με την εταιρεία E-ntelligence. Τα περισσότερα από 180 στελέχη που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, να προβληματιστούν για το ποια βήματα πρέπει να ακολουθηθούν στο άμεσο μέλλον, αλλά και να δικτυωθούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, μέσα από τις τέσσερις θεματικές ενότητες του συνεδρίου αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την εν λόγω αγορά, όπως:
  • Οι  προϋποθέσεις μιας επιτυχούς συνεργασίας ΕΧΑΕ-ΛΑΓΗΕ στην κατεύθυνση ίδρυσης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας.  
  • Υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας και συνεργασίες που έχει συνάψει στη ΝΑ Ευρώπη. Εμπειρία από την ηλεκτρική σύζευξη των αγορών της Δ. Ευρώπης και χρηματοοικονομικά θέματα. 
  • Η τήρηση των ευρωπαϊκών οδηγιών που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια των συναλλαγών και οι  κανονισμοί MIFID II, EMIR and REMIT. Ειδικά οι τελευταίοι δύο κανόνες της ΕΕ, EMIR και REMIT, απασχολούν ήδη την ελληνική αγορά δεδομένου ότι  τόσο οι συναλλαγές με φυσική μεταφορά ηλεκτρισμού όσο και οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές ενεργειακών συμβολαίων έχουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια. 
  • Η  αγορά της Γαλλίας και τα αποδεικτικά διαθεσιμότητας ισχύος (ΑΔΙ), εμπειρία από τις πρόσφατες δημοπρασίες ΑΔΙ στον EPEXspot. 
  • Τα επενδυτικά σήματα που θα έπρεπε να δίνονται από την αγορά διαθεσιμότητας ισχύος και οι παράλληλοι τρόποι αποζημίωσης των μονάδων παραγωγής (ημερήσια αγορά, αγορά διαθεσιμότητας, ευελιξία κ.λπ.). Εξελίξεις από  την εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού ΑΔΙ στην Ελλάδα.  
Την επομένη του συνεδρίου (Σάββατο 13 Μαΐου) πραγματοποιήθηκαν workshops για  Στελέχη, με δύο θεματικές ενότητες. Στο 1ο μέρος, ο εισηγητής Jacob Bloch, ιδρυτής της Commodity.jobs στο Λονδίνο, παρουσίασε τις τάσεις στη διεθνή αγορά στελεχών για commodity trading εταιρείες και τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων. Στο 2ο μέρος, οι καθηγητές του Diploma in Negotiations, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Δρ. Ανδρέας Νικολόπουλος και Ηλίας Καπουτσής,  έδωσαν ενδιαφέροντες τρόπους στα στελέχη για να διαπραγματεύονται με πιο επαγγελματικό και οργανωμένο τρόπο σε κάθε πεδίο της ζωής τους. 

Περισσότερες πληροφορίες και  φωτογραφίες στο www.energycommodities.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ