Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Συνέντευξη τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών, Anuga 2017. Ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού στην Ελλάδα, υποδέχτηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης Έλληνες και Τούρκους δημοσιογράφους, προκειμένου να τους παρουσιάσουν το πρόγραμμα της έκθεσης.

Από την πλευρά του Εκθεσιακού Οργανισμού, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Katharina C. Hamma, επισήμανε ότι με περίπου 7.200 εκθέτες από 100 χώρες και 160.000 επισκέπτες του κλάδου, η Anuga είναι σήμερα η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Το 89% των εκθετών και το 69% των επισκεπτών προέρχονται από το εξωτερικό. Τέλος, πρόσθεσε πως η Ελλάδα κατατάσσεται πάντοτε μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων συμμετοχών του εξωτερικού. Το 2015, στην έκθεση συμμετείχαν με εντυπωσιακό τρόπο 279 ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή η συνεχής συμμετοχή της Ελλάδας στην Anuga αποτυπώνει τον επιτυχημένο τρόπο, με τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων διατηρούν την αναπτυξιακή τους τροχιά μέσα από δράσεις εξωστρέφειας.

Παρούσα, στην εκδήλωση ήταν και η υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας της Anuga, κα Christine Hackmann. 

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στη σημασία της έκθεσης για την Ελλάδα, τόνισε πως η Anuga αποτελεί τη ναυαρχίδα των εκθέσεων. «Ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει ισχυρές αντοχές, καθώς, παρά την κρίση συνεχίζει να αποτελεί δυναμικό κλάδο της εγχώριας μεταποίησης και έναν εκ των βασικότερων πυλώνων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τόνωσης της απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων.  Ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας κατέχει ηγετική θέση σε διεθνές επίπεδο και για το Επιμελητήριό μας αποτελεί κορυφαίο στρατηγικό εταίρο τα τελευταία 60 χρόνια. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η αμφίδρομη υποστήριξη εξέλιξαν τη συνεργασία σε μια ειλικρινή και σημαντική σχέση για σήμερα, αλλά και για το μέλλον.», σχολίασε ο κ. Κελέμης.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις του Πρόεδρου της Enterprise Greece, κ. Χρήστου Στάικου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Promo Solution, κ. Αθανάσιου Πίγκου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, οι οποίοι στάθηκαν στο γεγονός πως η ζήτηση για συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην Anuga αυξάνεται ραγδαία από διοργάνωση σε διοργάνωση.  

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο που παρέθεσε ο Εκθεσιακός Οργανισμός της Κολωνίας στο Εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, για πληροφορίες σχετικά με την Anuga 2017, να επικοινωνήσει στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 028.

<BACK