Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Λανσάρει ελληνικό σήμα μηλίτη στην αγορά

Κουλτούρα μηλίτη στην ελληνική αγορά και μάλιστα με ελληνικό σήμα επιχειρεί να δημιουργήσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Η εταιρεία, leader στον κλάδο μπύρας, λανσάρει στην εγχώρια αγορά τον μηλίτη με την πρωτότυπη ομολογουμένως ονομασία «Μηλοκλέφτης», ο οποίος θα κυκλοφορεί παράλληλα με το διεθνές σήμα μηλίτη του ομίλου Heineken, τον γνωστό «Strongbow». Το πιο ενδιαφέρον, βεβαίως, κομμάτι για την ελληνική οικονομία είναι ότι μόλις αρθεί η απαγόρευση της παραγωγής μηλίτη από ζυθοποιία στην Ελλάδα, απαγόρευση που βασίζεται σε νόμο του 1922, ο «Μηλοκλέφτης», άλλα και μέρος της παραγωγής του «Strongbow» θα γίνεται στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα. Κάτι που μεταφράζεται, αν μη τι άλλο, σε παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μέχρι την άρση της απαγόρευσης ο «Μηλοκλέφτης» θα εισάγεται. Στελέχη πάντως της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εμφανίζονται αισιόδοξα ότι σύντομα, ίσως και μες στο καλοκαίρι, θα αλλάξει το αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο, καθώς φαίνεται να έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πάντως, ακόμη και όταν θα γίνεται εδώ η παραγωγή του εν λόγω αλκοολούχου ποτού (4,5% αλκοόλ) η βασική πρώτη ύλη, τα μήλα, θα εισάγεται. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αυτό θα γίνεται διότι απαιτείται ειδική ποικιλία μήλων για την παραγωγή του ποτού, η οποία καλλιεργείται κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, δεν αποκλείεται σε συνεργασία με τους εν Ελλάδι παραγωγούς να αναπτυχθούν, εάν βεβαίως το επιτρέπουν οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, και εδώ οι κατάλληλες ποικιλίες μήλων,

Το μερίδιο αγοράς του μηλίτη σήμερα στο σύνολο της κατηγορίας μπύρας – μηλίτη ανέρχεται σε 5%, ενώ το 2015 ήταν μόλις 1,5%. Η παγκόσμια κατανάλωση μηλίτη υπερβαίνει τα 3,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα με τη μισή να γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: businessnews

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ