Η ανακύκλωση γίνεται προσφορά αγάπης: Μεγάλη ενέργεια ανακύκλωσης από την ΑΒ ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές

Μεγάλη ενέργεια με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Ανακύκλωσης οργανώνει η ΑΒ από τις 10 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2007. Η συγκεκριμένη ενέργεια καλεί τον κόσμο να ανακυκλώσει τις συσκευασίες του στα συστήματα ανακύκλωσης της ΑΒ και σε αντάλλαγμα η ΑΒ θα δωρίσει για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται ένα ποσό για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα η ΑΒ θα δωρίσει 0,05 ευρώ για κάθε συσκευασία ιδιωτικής ετικέτας και 0,03 ευρώ για κάθε επώνυμη συσκευασία που θα ανακυκλωθεί τη συγκεκριμένη περίοδο. Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα αγοραστεί ειδικός εξοπλισμός στις 2 Πανεπιστημιακές Παιδιατρικές Κλινικές Πατρών και Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004 η ΑΒ απέκτησε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. -το μοναδικό για σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη- Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Τα κέντρα ανακύκλωσης του συστήματος υποστηρίζονται από την ΤΕΧΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Α.Β.Ε.Ε., διαχωρίζουν εξ' αρχής τις προς ανακύκλωση συσκευασίες, επεξεργάζονται, συμπιέζουν ή τεμαχίζουν τα υλικά, μειώνοντας τα ενεργειακά κόστη ανάκτησης και το κόστος μεταφοράς των υλικών.

Επίσης, δίνουν ανταποδοτικό αντίτιμο και λειτουργούν 24ώρες το 24ωρο. Σήμερα στα καταστήματα υπάρχουν 11 ολοκληρωμένα κέντρα ανακύκλωσης και 20 απλά κέντρα 2 υλικών. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, παρέχει και επιπλέον κίνητρα, όπως η εκπτωτική «επιβράβευση» (μέσω αγορών από τα καταστήματά μας), καθώς και η επιλογή αυτόματης δωρεάς του χρηματικού αντιτίμου υπέρ συλλόγων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η ΑΒ πιστεύοντας ιδιαίτερα στο πρόγραμμα αυτό από το 2004, έχει επενδύσει πάνω από 2.000.000 ευρώ για την εγκατάσταση και την ολοκλήρωση του συστήματος. Στόχος της είναι να εγκαταστήσει στο άμεσο μέλλον σε όλα τα καινούργια και ανακαινισμένα της καταστήματα σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της Ανακύκλωσης, αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού γι' αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που «καίει» όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη, ετοιμάστηκε μία καμπάνια με τον τίτλο:

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Στόχος της καμπάνιας, η  ευαισθητοποίηση του κάθε πολίτη έτσι ώστε να προσθέσει κι αυτός με τη σειρά του ένα μικρό λιθαράκι στον τομέα της ανακύκλωσης «για να μη γίνουν τα σκουπίδια η πολιτιστική κληρονομιά που θ' αφήσουμε στις επόμενες γενιές».

Η καμπάνια την οποία επιμελήθηκε η Spot Thompson και η Movielab, περιλαμβάνει καταχωρήσεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικό στο οποίο -με ιδιαίτερο σεβασμό προς το περιβάλλον- επιλέχθηκε να μην χρησιμοποιηθεί film άρα και χημικά για την εμφάνισή του αλλά μια νέα τεχνοτροπία με φωτογραφική κάμερα υψηλής ανάλυσης.

Χορηγός επικοινωνίας και πολύτιμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας αλλά και των μηχανημάτων ανακύκλωσης είναι για τον επόμενο χρόνο ο Όμιλος ΣΚΑΪ, γνωστός για την ιδιαίτερη περιβαλλοντική του ευαισθησία.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ