Επίσκεψη της Πριγκίπισσας Shalimah Aga Khan στο 4ο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο Κρήτης

H ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ SALIMAH AGA KHAN ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ

Η Πριγκίπισσα Salimah Aga Khan, τελευταία σύζυγος του θρησκευτικού ηγέτη Aga Khan του Δ’ και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS εδώ και 25 χρόνια, φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα από φίλους της στην Κρήτη και επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS Kρήτης που ολοκληρώνεται στη Φοινικιά Ηρακλείου. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας έφαγε και έπαιξε  με τα παιδιά του πρώτου Σπιτιού SOS που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Σκοπός της επίσκεψης της ήταν να προβάλει το νέο Παιδικό Χωριό SΟS αλλά και να αναδείξει την ευαισθησία των Ελλήνων, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, συνεχίζουν να στηρίζουν τους ευάλωτους συνανθρώπους τους.

“Σας συγχαίρω και σας τιμώ” είπε χαρακτηριστικά η Πριγκίπισσα για τους Έλληνες όταν κατά την ξενάγηση της στο νέο Παιδικό Χωριό SOS  πληροφορήθηκε ότι το κοινωνικό καλό και η αλληλεγγύη στη χώρα μας γίνεται πλέον μόνο από ιδιώτες. Συνεχίζοντας δε, δήλωσε απογοητευμένη καί έκπληκτη από το ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 6 χρόνια φορολογούν τα Ιδρύματα και Σωματεία τα οποία κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το κράτος και ότι θα προβάλει αυτή την παράλογη και απαράδεκτη πολιτική στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης είναι το τέταρτο στη χώρα μας και ολοκληρώθηκε σε 22 μήνες από τη θεμελίωση του. Κτίσθηκε και εξοπλίστηκε  αποκλειστικά και μόνο από δωρεές ιδιωτών και εταιριών και θα δεχτεί τα πρώτα 20 παιδιά στις αρχές Οκτωβρίου. Τα δύο σπίτια SOS που λειτουργούν από το 2014  στο κέντρο του Ηρακλείου θα συνεχίσουν παράλληλα τη λειτουργία τους, λόγω της πληθώρας των αιτημάτων που υπάρχουν για την φροντίδα και προστασία μικρών παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Μαρία Μανιάτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Social Media, τηλ.: 210-3313661 (εσωτ.117), fax: 210-3226652, e-mail: mariamaniati@sos-villages.gr


Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS 

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία

Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε εννιά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ