Συνεργασία της KPMG με την εταιρεία GDPR Greece

H KPMG και ο Εμμανουήλ Σφακιανάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία στρατηγική συνεργασία.

Η KPMG έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρεία GDPR Greece, η οποία ιδρύθηκε από τον Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον Ιωάννη Μακρυπούλια, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, πρώην αξιωματικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

«Η εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων από το Μάιο του 2018 θα δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες στις εταιρείες για ανασχεδιασμό των διαδικασιών τους με σκοπό τη συμμόρφωση στα νέα πρότυπα. Πιστεύουμε πώς μέσα από αυτή τη συνέργεια θα βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες μας να κάνουν ομαλά αυτή τη μετάβαση. Οι κύριοι Σφακιανάκης και Μακρυπούλιας έχουν τα διαπιστευτήρια της αγοράς για το επιτυχημένο πολυετές έργο τους και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που θα συνεργαστούμε μαζί τους για αυτό τον κοινό στόχο» δήλωσε η Έφη Κατσούλη, Eπικεφαλής Yπηρεσιών Aσφάλειας Πληροφοριών της KPMG.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της KPMG σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών και συστημάτων και οι έμπειροι νομικοί της K. Παπακωστόπουλος και Συνεργάτες (μέλος του διεθνούς δικτύου της KPMG) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με δυο καταξιωμένα στελέχη και την ομάδα τους, που έχουν επιδείξει πολύ σημαντικό έργο στον αγώνα για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να προσφέρουν από κοινού ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων με βάση το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό General Data Protection Regulation. 

ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εργάστηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί πέντε και πλέον έτη ως Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων στο Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων και το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Ειδικό Τμήμα Εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας.

Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, κατακτώντας υποτροφία για τις επιδόσεις του.

Συμμετείχε σε πλήθος ερευνητικών εργασιών για σημαντικά και επίκαιρα θέματα της τεχνολογίας,τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με ειδίκευση στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διαχείρισης με ειδικότητα στην ασφάλεια και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και λειτουργίας τους.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με τίτλους: «Ενημέρωση Πολιτών και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα απατών με κάρτες Πληρωμής», «Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές».

Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως 2016 σε 875 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή της INTERPOL – EUROPOL – Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – Διεθνών Οργανισμών κ.α.

Έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα. 

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (Plastic Crime) ΚΑΙ στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων α] στις «Ποινικές Επιστήμες» ΚΑΙ β] στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Είναι καθηγητής Εθνική Σχολή Δικαστών ,στο ΠΑ.ΠΕΙ, και στην Νομική Βιβλιοθήκη.

Είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής CYBERKID για την οποία βραβεύτηκε στο Mobility Forum & Apps Awards 2015 με το Χρυσό Βραβείο.

Είναι ιδρυτής του CSI INSTITUTE που έχει έδρα την Αθήνα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ KPMG
Η KPMG αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών-μελών συνδεδεμένων με την KPMG International, ενός Ελβετικού Συνεταιρισμού. Οι εταιρείες- μέλη της KPMG παρέχουν ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Λειτουργούμε σε 152 χώρες με προσωπικό περίπου 189 000 ατόμων παγκοσμίως.  Κάθε εταιρεία KPMG αποτελεί μια νομικά ξεχωριστή οντότητα. Στη χώρα μας, η KPMG παρέχει, τα τελευταία 45 και πλέον χρόνια, ολοκληρωμένες ελεγκτικές, συμβουλευτικές, λογιστικές, φορολογικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες: www.kpmg.com/gr

Σημείωση για το Συντάκτη: Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Αθανασία Κυρίτση, Marketing & Communication Officer της KPMG, τηλ. 210 60 62 113, akiritsi@kpmg.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ