Η ΕΥ ενισχύει τη χρήση των drones στην ελεγκτική διαδικασία

Η ΕΥ ενισχύει τη χρήση των drones στην ελεγκτική διαδικασία  

Η ΕΥ θα αξιοποιήσει πρωτοποριακό λογισμικό για τη βελτίωση της απογραφής αποθεμάτων
Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI) θα ενσωματωθεί στα drones για την επέκταση των δυνατοτήτων τους 
Οι πληροφορίες θα διοχετεύονται απευθείας στην παγκόσμια, ψηφιακή ελεγκτική πλατφόρμα της ΕΥ, το ΕΥ Canvas

Η ΕΥ έχει προχωρήσει σε παγκόσμια κατοχύρωση ιδέας (proof of concept – POC) για να επεκτείνει τη χρήση μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών (drones) για την καταγραφή αποθεμάτων, στο πλαίσιο των ψηφιακών ελεγκτικών της υπηρεσιών. Το εκτεταμένο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα θα αξιοποιήσει πρωτοποριακή τεχνολογία για να βελτιώσει την ακρίβεια και να αυξήσει τη συχνότητα της συλλογής δεδομένων καταμέτρησης αποθεμάτων, με σκοπό να ενισχύσει την ποιότητα του ελέγχου.

Η πλατφόρμα εντοπισμού περιουσιακών στοιχείων, η οποία βασίζεται σε τεχνολογία cloud και τροφοδοτείται από ένα δίκτυο αισθητήρων Internet of Things (IoT), θα αναλύει τις ποσότητες αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο, διαβάζοντας Quick Response (QR)/γραμμωτό κώδικα (barcode)/ετικέτες ραφιών, και θα μεταφέρει αυτές τις πληροφορίες απευθείας στην παγκόσμια, ελεγκτική ψηφιακή πλατφόρμα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών της ΕΥ, το EY Canvas, η οποία συνδέει περισσότερους από 80.000 ελεγκτές.  

Η πιλοτική λειτουργία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στους κλάδους της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου. Για παράδειγμα, στους ελέγχους των κατασκευαστών αυτοκινήτων θα χρησιμοποιούνται drones για την αυτοματοποιημένη καταμέτρηση των οχημάτων στις μονάδες παραγωγής. Στους ελέγχους στον κλάδο του λιανεμπορίου, για την καταμέτρηση αποθεμάτων αποθήκης, τα drones θα λειτουργούν αυτόνομα, αξιοποιώντας μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία αναγνώρισης εικόνας και αντικειμένου, ιδιαίτερα κατά τις ώρες που τα καταστήματα δε λειτουργούν, για να ελαχιστοποιηθούν οι ελεγκτικοί κίνδυνοι για τα ενδιαφερόμενα μέρη και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα.  

Η χρήση drones στην απογραφή αποθεμάτων επιτρέπει την καταγραφή περισσότερων δεδομένων, δίνοντας τη δυνατότητα στις ελεγκτικές ομάδες να επικεντρωθούν στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων, αντί να απασχολούνται με τη χειροκίνητη καταμέτρηση αποθεμάτων. Ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας καταμέτρησης των αποθεμάτων με τη χρήση καινοτόμου τεχνολογίας drone, τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και νοημοσύνης των μηχανών θα ενισχύσει τις ελεγκτικές μας υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας δυνατότητες που θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη για τα ενδιαφερόμενα μέρη της ελεγκτικής διαδικασίας.   

Σχολιάζοντας τη χρήση drones στην ελεγκτική διαδικασία, ο κ. Βασίλειος Καμινάρης, Εταίρος, Επικεφαλής του Ελεγκτικού Τμήματος της ΕΥ Ελλάδος και Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναφέρει: «Η πρωτοποριακή χρήση drones στην ελεγκτική διαδικασία από την ΕΥ, αναμένεται να βελτιώσει τόσο την ποιότητα, όσο και την ακρίβεια του ελέγχου. Παράλληλα, η χρήση τεχνολογίας drone επιτρέπει στην ελεγκτική ομάδα να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση προκλήσεων και κινδύνων. Στην ΕΥ, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, αξιοποιώντας τις για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες μας».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ