Η Celestyal Cruises διορίζει νέο Αντιπρόεδρο Πωλήσεων, Ευρώπης

Η Celestyal Cruises διορίζει νέο Αντιπρόεδρο Πωλήσεων, Ευρώπης 

Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε το διορισμό του κ. Andrew Magowan στη θέση του Αντιπροέδρου Πωλήσεων Ευρώπης. Ο Andrew θα είναι υπεύθυνος για την εμπορική στρατηγική, την ανάπτυξη της παρουσίας της Celestyal Cruises και την διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας για την περιοχή της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κος Magowan γίνεται μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της Celestyal Cruises, διαθέτοντας 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της κρουαζιέρας, έχοντας συνεργαστεί προηγουμένως με όλες τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, ταξιδιωτικούς πράκτορες και εμπορικούς συνεργάτες του κλάδου. Ανάμεσα στις προηγούμενες θέσεις του, έχει αναλάβει το ρόλο του Αντιπρόεδρου Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για την εταιρεία Seabourn, καθώς και άλλες διευθυντικές θέσεις marketing και πωλήσεων σε εταιρείες του  κλάδου της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των NCL, Cunard Line, Swan Hellenic και SeaDream. 

Ο ανάθεση καθηκόντων στον κο Magowan αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης της Celestyal Cruises στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ενισχύοντας το ευρωπαϊκό δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας.

Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, δήλωσε: “Η εμπειρία του Andrew και οι εις βάθος γνώσεις του για τον τουριστικό κλάδο θα ενισχύσουν περαιτέρω το εμπορικό σήμα της Celestyal Cruises, ως εταιρεία κρουαζιέρας που εμβαθύνει στην ανάδειξη της τοπικής εμπειρίας τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κούβα. Ο διορισμός του συνεπάγεται την ανάπτυξη για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης και είμαστε ευτυχείς που τον έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας, στο πλαίσιο των ευρύτερων αναπτυξιακών μας σχεδίων».

Σχετικά με τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises είναι η μόνη εταιρία που διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά, ενώ για την περίοδο 2016-17 πραγματοποιεί κρουαζιέρες για όλο το χρόνο στην Κούβα. Η εταιρία διαχειρίζεται πέντε μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Κοινωνική Υπευθυνότητα
Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Από το 2015, πάνω από 1.200 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου και Ίου απήλαυσαν ένα «ταξίδι στη γνώση» παρακολουθώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα- πρωτοβουλία της Celestyal Cruises. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών.

Πιστοποίηση ISO 
Όλο το φάσμα της διοίκησης των κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού τομέα, του ξενοδοχειακού τμήματος και του πληρώματος και των γραφείων της Celestyal Cruises είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV-GL, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Βραβεία 
To 2017, η Celestyal Cruises απέσπασε τέσσερα κορυφαία βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα κρουαζιέρας στον κόσμο, στις κατηγορίες που αφορούν τα  κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, και συμπεριλαμβάνουν τα ακόλουθα: «Αξία», «Ψυχαγωγία», «Επιβίβαση» και «Εκδρομές». Στα Greek Tourism Awards 2017, η εταιρία κατέκτησε πέντε βραβεία, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τη δυναμική της δραστηριοποίηση στον κλάδο του κρουαζιέρας και την υπεραξία που προσφέρει. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκε με χρυσό βραβείο στις κατηγορίες «Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου/ Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», «Guest Service Excellence», «Γαστρονομικός τουρισμός» και «Εταιρική ταυτότητα/ Διαχείριση εταιρικής φήμης/ Branding», ενώ απέσπασε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια». 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ