Beiersdorf Hellas: Θετικός απολογισμός για το 2016, στόχοι ανάπτυξης για το μέλλον

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Στα 43,3 εκατ. ευρώ, ανήλθε ο συνολικός κύκλος εργασιών της Beiersdorf Hellas, για το οικονομικό έτος 2016. Η εταιρεία η οποία αποτελεί μια από τις 150 θυγατρικές της εταιρίας καλλυντικών Beiersdorf AG και διακινεί στην χώρα μας εμπορικά σήματα όπως τα NIVEA, Liposan, Hansaplast, DUO και Λέοντος κατόρθωσε την προηγούμενη χρονιά να σημειώσει (οριακή) αύξηση στις πωλήσεις παρά το δύσκολο οικονομικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιείται, την κάμψη της καταναλωτικής δύναμης και τις έντονες προωθητικές πιέσεις στην ελληνική αγορά. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,9 εκατ. ευρώ (μειωμένα βέβαια κατά 4,4%) ενώ στις επιτυχίες της εταιρείας θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το γεγονός πως την προηγούμενη χρονιά διατήρησε την ηγετική θέση σε 8 διαφορετικές κατηγορίες στην αγορά.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Πουλόπουλος, Country Manager της Beiersdorf Hellas σε σχετική συνάντηση με δημοσιογράφους η συνεπής υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου, με τη συνεχή ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των προϊόντων του εμπορικού σήματος της NIVEA, την επένδυση στην καινοτομία και την τόνωση των πωλήσεων μέσω στοχευμένου προγράμματος προωθητικών ενεργειών που συνεχίζεται σε ανάλογο επίπεδο και φέτος, συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχημένη πορεία του προηγούμενου οικονομικού έτους. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρία, η Beiersdorf Hellas κατάφερε να πετύχει την ανάπτυξη των πωλήσεων και τη διατήρηση της κερδοφορίας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη μάρκα NIVEA με νέα λανσαρίσματα όπως η σειρά NIVEA Face Cream Care & Q10 Plus C, στην κατηγορία BODY τα NIVEA Oil in Lotions, στην κατηγορία του αντηλιακού το NIVEA SUN Clothing Protection, η σειρά DEO Protect & Care και από την κατηγορία MEN τα NIVEA Cream και After Shave 2 in 1.

Το 82% των πωλήσεων της Beiersdorf Hellas πραγματοποιήθηκε στην εγχώρια αγορά με το 70% να αφορά το κανάλι της ευρείας διανομής και το υπόλοιπο 12% του κανάλι του φαρμακείου, που η εταιρεία θέλει να ενισχύσει. Οι εξαγωγές αντιστοιχούν  πλέον στο 18% του τζίρου της εταιρείας με βασικές αγορές να είναι αυτές της Κύπρου (2,5 εκατ. ευρώ- 6% του τζίρου) και του Ισραήλ (4,3 εκατ. ευρώ- 10% του τζίρου). Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί  πως στην Κύπρο η εταιρεία κατέγραψε ανάπτυξη ύψους  8,7% την περασμένη χρονιά.  

Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά ο κ. Πουλόπουλος ανέφερε πως τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείες είναι, μέχρι στιγμής,  ανάλογα με τα περσινά, σε μια σημαντική επιτυχία για την εταιρεία καθώς πραγματοποιούνται σε μια αγορά που γνωρίζει κάμψη, η οποία κυμαίνεται περί το 4%. Οι μάρκες της Beiersdorf Hellas όπως σημείωσε καταγράφουν πορεία, η οποία κρίνεται ικανοποιητική, ενώ για την συνέχεια προανήγγειλε σημαντικά λανσαρίσματα και στις 3 μεγάλες κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Γενικότερα όπως υπογράμμισε στόχος της Beiersdorf Hellas για τα επόμενα χρόνια είναι η συνεχής ανάπτυξη των πωλήσεων και η διατήρηση της κερδοφορίας, η ισχυροποίηση της μάρκας NIVEA καθώς και η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας και η διασφάλιση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, που θα εμπνέει τους ανθρώπους του, παραμένουν βασικές προτεραιότητες της Beiersdorf Hellas.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Η χρονιά που πέρασε ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Beiersdorf Hellas και τους Ανθρώπους της. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καταφέραμε και πετύχαμε αύξηση πωλήσεων ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά, κατακτήσαμε τη δεύτερη κορυφαία θέση στη λίστα Best Workplaces και ενισχύσαμε σημαντικά την κοινωνική μας δράση. Ο θετικός απολογισμός του 2016 αλλά και η πρώτη εικόνα του 2017 μας δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, στοχεύοντας στη διατήρηση της πρώτης θέση μας και περαιτέρω αύξηση του μεριδίου μας. Η καινοτομία και η επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που ανοίγουν νέες κατηγορίες στην αγορά, θα παραμείνουν βασικές μας προτεραιότητες και με όχημα την ιστορία αλλά και την προϊόντική μας υπεροχή θα σηματοδοτήσουν τη στρατηγική μας για τα επόμενα έτη.»

Ο κ. Πουλόπουλος ακόμη ανέφερε πως οι online πωλήσεις της εταιρείας είναι ακόμη πολύ μικρές καθώς και ότι οι πιέσεις στους προμηθευτές από τους λιανέμπορους για προσφορές και προωθήσεις γίνονται όλο και πιο έντονες  Όσον αφορά τον μέσο χρόνο καταβολής πληρωμών από τους λιανέμπορους στην εταιρεία σημείωσε πως πλέον κυμαίνεται κοντά στις 140 ημέρες.

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ