Facilities Management Awards 2017: Αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι στη διαχείριση εγκαταστάσεων

Σε κλίμα γιορτής, χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στο gazARTE, η τελετή απονομής των Facilities Management Awards 2017. Τα βραβεία, που διοργανώνει η Boussias Communications, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές στη διαχείριση εγκαταστάσεων από επιχειρήσεις, οργανισμούς, φορείς και παρόχους σχετικών υπηρεσιών. Η υποδοχή της αγοράς στην 3η αυτή βράβευση των καλύτερων πρακτικών ήταν ενθουσιώδης.

Στην απονομή παρευρέθηκαν 250 υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών και φορέων του κλάδου FM στη χώρα μας. Οι βραβευμένοι απέδειξαν τη σημαντική συνεισφορά της αποτελεσματικής διαχείρισης εγκαταστάσεων στην αειφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και στην εθνική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δρ Παναγιώτης Χατζηπάνος, κατά την εισαγωγική ομιλία του, τόνισε ότι «το FM ανήκει στα πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα στον κόσμο και οι τάσεις της παγκόσμιας αγοράς είναι σημαντικά αυξητικές. Η συστηματική και ολοκληρωμένη διαχείριση κτιρίων και εγκαταστάσεων υποδομών αποτελεί στη σημερινή εποχή μία ιδαίτερα σημαντική παράμετρο δημιουργίας αξίας στον κύκλο ζωής ενός έργου. Περαιτέρω σημαίνει ποιότητα στην εξυπηρέτηση του σκοπού του έργου, εξοικονόμηση χρόνου και μείωση λειτουργικού κόστους, ταυτόχρονα και βελτίωση της αποδοτικότητας. Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο κλάδος του FM βρίσκεται σε πρώιμο εξελικτικό στάδιο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνεπάγεται σημαντικά περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης και πολλαπλές αναδυόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση επικοινωνίας του παγκόσμια αναπτυσσομένου κλάδου του FM καθώς και τις σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης που έχει στην Ελλάδα, θεωρώ ως πολύ θετικό το γεγονός ότι η Boussias Communications τα τελευταία χρονιά έχει εστιάσει σε δραστηριότητες Ενημέρωσης, Προβολής και Επιβράβευσης δραστηριοτήτων του κλάδου».

Τιμητικές διακρίσεις και Βραβεία
Η λαμπερή βραδιά άρχισε με την τιμητική διάκριση που έλαβε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για δύο σημαντικά έργα που υλοποίησε και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η πρώτη διάκριση αφορούσε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο οποίο κατασκευάστηκε νέα Πτέρυγα Χειρουργείων συνολικής δαπάνης € 30εκατ και η δεύτερη διάκριση την ανακαίνιση της οικίας του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα.

Ακολούθησαν τα βραβεία σε επιχειρήσεις που προέρχονταν από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στον πρώτο πυλώνα Gold βραβείο για τον κλάδο τους απέσπασαν οι επιχειρήσεις: Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς (Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες) και Lidl Hellas (Λιανεμπόριο).

Στον πυλώνα Δραστηριότητες FM, Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: στην ενότητα Assets οι Manifest Services – British American Tobacco Hellas (CSR Initiative), AGT Engineering & Operations Services (Ανακατασκευή & Ανακαίνιση), ΔΕΗ (Ανακαίνιση & Ενεργειακή Αναβάθμιση), Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Ανακαίνιση Παλαιού Χρηματιστηρίου). Στην ενότητα Administration η ISS Facility Services (Στελέχωση). Στην ενότητα Operation για την κατηγορία Συντήρηση Εγκαταστάσεων η Lamda Hellix και η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ενώ στην κατηγορία Διαχείριση Ενέργειας & Πιστοποίηση οι εταιρείες All Experts Facilities Services και ο Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς. Στην ενότητα Services, κατηγορία Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης η Cityzen Parking & Services και στην κατηγορία Ασφάλεια & Φύλαξη οι εταιρείες First Data Hellas και Manifest Security. H ενότητα Innovative Application of Systems or Technology in FM για το Λογισμικό δόθηκαν 2 Gold βραβεία στις ISS Facility Services και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και για τη Λήψη Αποφάσεων Gold επίσης στην Εθνική Τράπεζα. Τέλος, στην ενότητα Green FM Gold βραβείο απέσπασε η Lamda Hellix, για την πράσινη λειτουργία του data center της.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εύθυμη διάθεση, ατέλειωτες συζητήσεις, γνωριμία με τoυς χορηγούς, τους βραβευμένους και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, στο εστιατόριο του gazARTE, με κρασί και finger food.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ