ΠΑΣΕΠΠΕ: Προκήρυξη των Βραβείων Περιβάλλοντος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την προκήρυξη των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment [EBAE]) ανακοίνωσαν η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.). 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ., εκτός από την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε την προκήρυξη για 3η φορά των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς θεσμούς που αφορούν διαφορετικές κατηγορίες, αλλά έχουν κοινές καταληκτικές ημερομηνίες, κοινή επιτροπή αξιολόγησης και κοινή τελετή απονομής.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος του περιοδικού Ecotec κ. Μιχάλης Σταθακόπουλος, ενώ παρίστατο και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. κ. Μπάμπης Χαραλαμπίδης, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Ο Aντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. και Εθνικός Συντονιστής των βραβείων κ. Αντώνης Παπαδάκης μίλησε για τους δύο θεσμούς, αναφέρθηκε στις κατηγορίες των βραβείων και παρέθεσε τα κριτήρια επιλογής των βραβευομένων. Οι δύο διαγωνισμοί απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα, διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της ΚΕΔΕ.

Όσες εταιρείες διακριθούν στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, διαγωνίζονται στη συνέχεια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της γηραιάς ηπείρου. Η τελευταία πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2016 στο Ταλίν, όπου συμμετείχαν συνολικά 148 επιχειρήσεις από 24 χώρες. Από αυτές τις επιχειρήσεις 12 ήταν ελληνικές, οι οποίες βραβεύτηκαν προηγουμένως σε ειδική τελετή στην Αθήνα.

Την εκδήλωση για τα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Βραβεία συνδιοργανώνει με τον ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. η εταιρεία ειδικών εκδόσεων και εκθέσεων «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press», η οποία εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό Ecotec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, καθώς και άλλα έξι κλαδικά περιοδικά, ενώ διοργανώνει και τις εκθέσεις «Verde.tec» και «Elec.tec».

Η ανακοίνωση των βραβευμένων επιχειρήσεων θα γίνει κατά τη 2η διεθνή έκθεση «Verde.tec» για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Όλα τα απαιτούμενα έντυπα συμμετοχής, καθώς και οι πληροφορίες για τους δύο διαγωνισμούς, είναι αναρτημένα στη νέα ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.ΕΠ.Π.Ε. (www.paseppe.gr). Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αντώνη Παπαδάκη, στα τηλέφωνα 2130383814  και 6944518734, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paseppe.gr. 

Τέλος, πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/environment/awards/index_en.htm).

<BACK