Anuga 2017: Η Ελλάδα στην κορυφαία πεντάδα

Τη δυναμικότερη συμμετοχή της τελευταίας δεκαετίας στην Anuga 2017, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, που άνοιξε τις πύλες της από 7 μέχρι 11 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Κολωνίας, πραγματοποίησε η Ελλάδα.

Ο αριθμός των εκθετών έφτασε τους 280 και ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η εκθεσιακή επιφάνεια που κάλυψαν οι ελληνικές εταιρείες στη φετινή διοργάνωση παρουσίασε 25% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφαία πεντάδα. Ο κλάδος τροφίμων και ποτών αποδεικνύει ότι έχει ισχυρές αντοχές και παρά την κρίση αποτελεί «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

O Enterprise Greece Invest & Trade, ο κρατικός φορέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ήταν ο διοργανωτής του Εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου. Η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση ενισχύθηκε από επιπλέον τρεις Ελληνικές Ομαδικές Συμμετοχές από τις εταιρείες Promo Solution, Great-Trade Exhibitions & Exports Consulting και Economotechniki, καθώς και από πολλούς μεμονωμένους Έλληνες εκθέτες.

Η Γερμανία παραμένει ένας από τους βασικότερους προορισμούς των ελληνικών τροφίμων και ποτών και στο επίκεντρο βρέθηκαν για άλλη μια φορά η προώθηση των εξαγωγών και η ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών με διεθνείς εταίρους.

Η Anuga αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία επιχειρηματική πλατφόρμα του παγκόσμιου κλάδου τροφίμων και ποτών, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των εκθετών, που ανήλθε στους 7.405 από 107 χώρες, και  τον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών, που ξεπέρασε τους 165.000 από 198 χώρες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η επόμενη Anuga πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2019 στην Κολωνία.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού της Κολωνίας στην Ελλάδα, αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί, για πληροφορίες και για να τη συμμετοχή της στην έκθεση, να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες www.german-fairs.gr/kolonia/anuga και www.anuga.com ή να επικοινωνήσει στο τηλ. 210 64 19 028.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ