ΕΛΣΑ – SILGAN: Ημερίδα με θέμα: «Ελαιόλαδο και Λευκοσιδηρή Συσκευασία»

Η ΕΛΣΑ – SILGAN Μεταλλικές Συσκευασίες AE σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, διοργάνωσαν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού της Σπάρτης, ημερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο και Λευκοσιδηρή Συσκευασία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους ελαιοκομικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού Λακωνίας και στόχος ήταν η συζήτηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων σε θέματα κανονισμών συσκευασίας και εμπορίας του ελαιολάδου, τρόπους παρασκευής της λευκοσιδηρής συσκευασίας καθώς και δυνατότητες συνεργασίας για την συνολική ανάπτυξη του κλάδου.

Η ενημέρωση ήταν διεξοδική και απάντησε σε ερωτήματα ελαιοπαραγωγών της Λακωνίας τόσο σε ζητήματα τεχνικά όσο και σε θέματα που αφορούν την προστασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου. Ενδιαφέρον είχε η περιγραφή της κατασκευής των λευκοσιδηρών και η εφαρμογή εξειδικευμένης τεχνολογίας τόσο για την στεγανότητα όσο και για την διασφάλιση του προϊόντος.

Από το 1928 που ιδρύθηκε η ΕΛΣΑ AE, παραμένει αδιαφιλονίκητος ηγέτης της μεταλλικής συσκευασίας στην Ελλάδα. Σήμερα, μέλος πλέον του παγκόσμιου ομίλου Silgan, με δύο σύγχρονα εργοστάσια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με συνεχείς επενδύσεις και αναβαθμίσεις του εξοπλισμού της, με στελέχη υψηλής εξειδίκευσης και με πρόσβαση στην διεθνή τεχνογνωσία της Silgan, συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερά βήματα.

Εγγύηση της πορείας αυτής μέσα στον χρόνο, αποτελούν οι μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες της ΕΛΣΑ με πολλές από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες, όπως αυτή με την ΕΑΣ Λακωνίας η οποία είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Χώρας με αντικείμενο το ελαιόλαδο.

Η από κοινού διοργάνωση της εκδήλωσης γίνεται για πρώτη φορά και είναι επιστέγασμα της πολύχρονης συνεργασίας της ΕΛΣΑ με την ΕΑΣ Λακωνίας. Μια συνεργασία η οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιοτική συσκευασία του ελληνικού ελαιολάδου σε μεγάλη ποικιλία δοχείων τα οποία εγγυώνται την άψογη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ελαιολάδου, για υπεύθυνη διακίνηση τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην εξαγωγή του σε όλο τον κόσμο.

Με τη λήξη της ενημέρωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα στα πλαίσια του μπουφέ που ακολούθησε να συζητήσουν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η εταιρεία ΕΛΣΑ και η ΕΑΣΛ στην καλή πληροφόρηση και στην άμεση επαφή με τους χρήστες των προϊόντων της στη Λακωνία είναι η παρουσία υψηλόβαθμων μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΑ, του Διευθυντή της ΕΑΣΛ και στελεχών της.

Πηγή: notospress.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ