Ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Hellenic Responsible Business Awards 2018

Ο κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Hellenic Responsible Business Awards 2018

O κ. Βερνίκος επαγγελματικά ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και από το 1975 είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών VERNICOS YACHTS. Είναι μέλος σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων, που έχουν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μας, την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και Επίτιμος Πρόεδρος της Greenpeace. 

Ο ίδιος δηλώνει σχετικά με το ρόλο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην Ελληνική κοινωνία: «H ανάγκη για υπευθυνότητα γίνεται όλο και πιο αναγκαία σ’ ένα κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα, παρουσιάζει σημαντικές ανισσοροπίες και ακόμα και η έννοια της δημοκρατίας δέχεται ασύμμετρες αμφισβητήσεις. Όλο και περισσότερο η δημοκρατία μας εξαρτάται από την υπευθυνότητα των πολιτών και πολύ περισσότερο από την υπευθυνότητα των ηγετών, περιλαμβανομένων και των επιχειρήσεων. Η ανάγκη για δημιουργία προτύπων στις νεότερες γενιές, για επικοινωνία, συμμετοχή, ελπίδα, αριστεία, γίνεται όλο και πιο έντονη. Οι υπεύθυνες επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Για να περάσουμε από το εγώ στο εμείς.» 

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έως: 1η Δεκεμβρίου 2017
Τελετή Απονομής Βραβείων: Φεβρουάριος 2018 

Η Κριτική Επιτροπή των Βραβείων 
 
Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, Ακαδημαϊκοί, καθώς και διακεκριμένα στελέχη της αγοράς απαρτίζουν την ανανεωμένη Κριτική Επιτροπή των βραβείων. Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή εδώ.
 
Οι βασικές ενότητες βράβευσης 

Στη φετινή διοργάνωση, προστέθηκαν επιπλέον βραβεία, ιδιαίτερα σημαντικά για τη δραστηριότητα των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι ο ρόλος των Εργαζόμενων, η Ενίσχυση της Απασχόλησης & το Cause Advocacy. 

  1 Αριστεία στη Συνεργασία
  2 Πρότυπο Επένδυσης
  3 *NEO!* Εργαζόμενοι
  4 Βιώσιμη Ανάπτυξη 
 5 Ενεργοποίηση & Δέσμευση Ενδιαφερομένων Μερών (Καμπάνιες/Εκδηλώσεις)
  6 Ιδιωτικές Επιχειρήσεις (Μικρές – Μεσαίες – Μεγάλες)
  7 *ΝΕΟ!* Cause Advocacy
  8 Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
  9 ΜΚΟ της Χρονιάς
  10 Ομάδα CSR της Χρονιάς

Η περσινή διοργάνωση
Ποιες ήταν οι εταιρείες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα Responsible Business Awards 2016;  Δείτε τους νικητές εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ