Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε ένα «ζεστό» και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό, με ομιλητές που μοιράστηκαν χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις και ένα ενθουσιασμένο κοινό διεξήχθη ένα από τα πιο πετυχημένα συνέδρια για το 2017 από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος

Στο συνέδριο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ, με κεντρικό θέμα «Πωλήσεις – Παρόν και Μέλλον», συμμετείχαν πάνω από 550 στελέχη των πωλήσεων και της ανώτερης διοίκησης σημαντικών επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς. Η διοργάνωση του συνεδρίου συνέπεσε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση του ΙΠΕ.

Ο πρόεδρος κ. Αντώνης Ποταμίτης και τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου, παρουσίασαν τους στόχους της νέας διοίκησης. «Δουλεύουμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε τις πωλήσεις… Φιλοδοξούμε να είμαστε ο ισχυρότερος οργανισμός εκπροσώπησης του κόσμου των πωλήσεων στην Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ποταμίτης.

Στις βασικές αρχές που διέπουν την προσπάθεια μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων (Peak Performance), εξειδικεύοντας στις δύσκολες προκλήσεις της δουλειάς του πωλητή, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Κώστας Καρυπίδης.

Τη δική του οπτική, που έχει διαμορφωθεί μέσα από την πολύχρονη δραστηριοποίησή του στον χώρο των πωλήσεων, παρουσίασε στο κοινό ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη και ενημερωτική ομιλία πραγματοποίησε η Δρ. Ευαγγελία Βαγενά, σχετικά με τις υποχρεώσεις που δημιουργεί ο νέος νόμος για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Για τα στελέχη πωλήσεων, των οποίων ο ρόλος έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται πως θα εξακολουθεί να αλλάζει και στο μέλλον, προσαρμοζόμενος στα νέα δεδομένα, μίλησε ο κ. Δημήτρης Μαύρος, μέσα από μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για το ΙΠΕ, με θέμα «Σκιαγραφώντας τον Πωλητή του αύριο». 

Στο πάνελ διαλόγου με θέμα «Πώς βλέπουν τις ομάδες πωλήσεων από… «ψηλά» και με ακαδημαϊκό… μάτι», ακαδημαϊκοί και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ανάλυσαν επίκαιρα θέματα στρατηγικής πωλήσεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Αυλωνίτης, Γεώργος Δουκίδης, Ιωάννης Καλλίγερος, Γιάννης Παπαχρήστου, και Γιώργος Σαρηγιαννίδης, ενώ το πάνελ συντόνισε ο  Δημήτρης Μαύρος, Στο δεύτερο πάνελ διαλόγου με θέμα «Πώς συνεργάζονται τα τμήματα μιας επιχείρησης με το τμήμα πωλήσεων σήμερα και πως το βλέπουν στο μέλλον», συμμετείχαν ανώτατα στελέχη από διαφορετικές διευθύνσεις μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Δημήτρης Βαλινδράς, Άγγελος Δελής, Βέρα Λάμπρου, Μιλτιάδης Μπαμπίλης, Ναυσικά Πανούση, και Λουκάς Πετρούνιας ενώ τη συζήτηση συντόνισε η κ. Νίκη Συροπούλου, Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του Coach Παναγιώτη Γιαννάκη, που συγκίνησε, αλλά και εντυπωσίασε το κοινό, παρουσιάζοντας παραστατικά τη σύνδεση ενός ομαδικού αθλήματος και του ρόλου του προπονητή-leader με την πραγματικότητα των επιχειρήσεων.

Το συνέδριο έκλεισε με cocktail party, όπου εορτάστηκαν τα δέκα χρόνια λειτουργίας του ΙΠΕ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ