Η Coca-Cola Ελλάς χρηματοδοτεί τον πρόγραμμα του θεσμού “Σχολή Επιχειρηματικότητας” στον Βόλο

Ο Βόλος η επόμενη στάση της Σχολής Επιχειρηματικότητας 
 
• Μετά την Αθήνα, και οι νέοι του Βόλου θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα
• Οι επίδοξοι επιχειρηματίες της Σχολής του Βόλου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.entrepreneurshipschool.com

H Σχολή Επιχειρηματικότητας, ένας θεσμός που εδώ και τρία χρόνια εμπνέει εκατοντάδες νέους στην Ελλάδα να κάνουν μία ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα, επιστρέφει! Μετά την επιτυχημένη υλοποίησή της στην Αθήνα το Σεπτέμβρη σειρά έχει ο Βόλος, καθώς η Σχολή Επιχειρηματικότητας επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Μαγνησίας από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου.  Διοργανωτής της πρωτοβουλίας είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 30 Σχολές παγκοσμίως. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι Σχολές ταξιδεύουν και στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα, που σταθερά στηρίζει πρωτοβουλίες και προγράμματα που δημιουργούν επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της χώρας μας. 

Στόχος της Σχολής είναι η κάλυψη του κενού μεταξύ της εκπαίδευσης στο επιχειρείν και της καινοτόμου μάθησης μέσα από ενδιαφέροντες συνεντεύξεις και workshops, χωρίς δασκάλους, αλλά με καθοδηγητές επιχειρηματίες που έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα τους. Με θέμα και αυτής της Σχολής την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, 100 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 35 ετών θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Xenia του Βόλου, όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες, για μια ολόκληρη εβδομάδα, θα μοιραστούν μαζί τους τα μυστικά της επιτυχίας τους και θα τους δώσουν συμβουλές για το πώς μπορεί μία ιδέα να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επιχείρηση. 

Κατά τη διάρκεια της Σχολής, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και στη συνέχεια καλούνται να εμπνευστούν το δικό τους ολοκληρωμένο business plan το οποίο και θα παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή την τελευταία ημέρα, σε μια τελετή για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα στο Βόλο. Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που θα παίξουν τον σημαντικό ρόλο του μέντορα στη Σχολή, θα βρίσκονται και επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τόπο τους. 

Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας, όμως, δε θα σταματήσει στο Βόλο, αφού το 2018 δύο  ακόμη Σχολές περιμένουν τους επίδοξους επιχειρηματίες της Ελλάδας: στην Πάτρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, και τη Θεσσαλονίκη από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.  

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Σχολή Επιχειρηματικότητας στο Βόλο, μπορούν να επισκεφθούν το www.entrepreneurshipschool.com και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Σχετικά με το Entrepreneurship School

Tο Entrepreneurship School διοργανώνεται από το 2011 σε ετήσια βάση στις Βρυξέλλες και το Χονγκ Κονγκ, ενώ προσφάτως έχει επεκταθεί στη Μαδρίτη, το Ναϊρόμπι, το Μιλάνο, τη Γενεύη και την Αθήνα. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 500 νέοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επιτυχημένους επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Καθηγητές» έχουν υπάρξει, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Wall Street Institute International, και η συνιδρυτής της TOMTOM, ενώ το Entrepreneurship School συνεργάζεται επίσης με τις εταιρείες Google, Huawei, Amway, The Coca-Cola Company, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις εδώ. www.entrepreneurshipschool.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ