Η«ΕΔΡΑ» συμμετέχει στην ευρωπαϊκή έκθεση “HOME” της EUFAMI στις Βρυξέλλες

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με έργο της Μαρίνας Μαργέλου, συμμετέχει στην έκθεση της EUFAMI για τα 25 χρόνια λειτουργίας της, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας. 38 καλλιτέχνες και φορείς από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν από τα μέλη και τους συνεργάτες της EUFAMI για να εκθέσουν τα έργα τους, γύρω από τη θεματική “HOME”, στην γκαλερί PsycArt’s ‘Espace 51’ στις Βρυξέλλες. Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» αποτελεί έναν από τους 3 φορείς στην Ελλάδα που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έκθεση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα ενισχύσουν το έργο της EUFAMI, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Οικογενειών Ψυχικά Ασθενών.

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 19:00 – 21:00

Διάρκεια Έκθεσης: 1-8 Δεκεμβρίου 2017 / Είσοδος Ελεύθερη

Το έργο της Μαρίνας Μαργέλου “Portraits and private space” που συμμετέχει στην έκθεση της EUFAMI φιλοξενήθηκε στην ενότητα “ARTIST RESIDENCIES σε μονάδες ψυχικής υγείας” κατά τη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ ART4MORE που διοργανώθηκε από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» στις 13-15 Οκτωβρίου 2017 στο Trii Art Hub. Το συγκεκριμένο έργο παράχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας της «ΕΔΡΑ» και του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.), όπου φοιτητές της ΑΣΚΤ επισκέφτηκαν δομές ψυχικής υγείας του φορέα και με την επίβλεψη θεραπευτών των δομών και του εικαστικού Νίκου Καναρέλη, υλοποίησαν συναντήσεις παραγωγής καλλιτεχνικών έργων με τα μέλη. Στόχος της συνεργασίας ήταν η ενίσχυση της καλλιτεχνικής πρακτικής στις δομές ψυχικής υγείας, η γνωριμία του κοινού με έργα ψυχικά πασχόντων καλλιτεχνών και η αποστιγματοποίηση της ψυχικής ασθένειας.

Η Μαρίνα Μαργέλου επισκέφθηκε και υλοποίησε το έργο της στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Νεφέλη» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην έκθεση “HOME”: http://eufami.org/artists/

Όλα τα έργα της έκθεσης βρίσκονται διαθέσιμα εδώ: https://www.flickr.com/photos/151543028@N03/albums/72157688700695501

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης απευθείας με την EUFAMI για την αγορά του/των έργου/ων που επιθυμούν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: http://eufami.org/eufami25/


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ