Πραγματοποιήθηκε το 3o CSR Connecting Event από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το 3ο CSR Connecting Event πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 στο Σεράφειο, ανοίγοντας τις δράσεις του φεστιβάλ Break the Chain με θέμα το trafficking. Συμμετείχαν 12 φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ΜΚΟ και άτυπες ομάδες, που ανέδειξαν το έργο και τις δράσεις που αναλαμβάνουν κατά της εμπορίας ανθρώπων και υπέρ της ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων, όπως μεταναστών, γυναικών, παιδιών και νέων ανθρώπων, προκειμένου να αποφύγουν να εμπλακούν στα γρανάζια του trafficking. Επιπλέον, η Παπαστράτος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Ίδρυμα Vodafone παρουσίασαν πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης ανθρώπων και ευάλωτων ομάδων καθώς και πρωτοβουλίες ενημέρωσης για το trafficking. 

Η Δρ. Ελένη Μίχα, δικηγόρος, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Παν/μίου Αθηνών στον Τομέα Διεθνών Σπουδών και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΠΑΔ άνοιξε τη συζήτηση μιλώντας για τις διαφορετικές μορφές που το φαινόμενο της εργασιακής εκμετάλλευσης λαμβάνει στις σύγχρονες κοινωνίες, κάνοντας λόγο για «ένα ζευγάρι αόρατες χειροπέδες» που κρατά δέσμιους τους ανθρώπους που υφίστανται την εργασιακή εκμετάλλευση. Η κα Μίχα, επίσης, ανέδειξε τον πολύ σημαντικό «παιδευτικό χαρακτήρα» των διαδικασιών ενίσχυσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την ίδια την κοινωνία αλλά και για την εικόνα και τη φήμη των οργανισμών που αντιλαμβάνονται και αξιοποιούν το πεδίο αυτό. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κος Χρήστος Καρράς εκ μέρους της ομάδας ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων και ο κος Κων/νος Τζώρτης, Υπεύθυνος Στρατηγικής του φεστιβάλ Break the Chain.

To CSR Connecting Event αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία έχει στόχο να φέρει κοντά στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών, με σκοπό τον γόνιμο διάλογο και την ανάπτυξη συνεργασιών.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ