Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο: Η Ελλάδα ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας | Αναμόρφωση της Οικονομίας-Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας | Καινοτομία-Τεχνολογία-Ηθική-Εξωστρέφεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Τις εργασίες του 2ήμερου συνεδρίου έκλεισε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς, ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι η ελληνική οικονομία καταγράφει διαρκή ανάπτυξη στη βιομηχανική παραγωγή,  τις εξαγωγές, το λιανεμπόριο αλλά και στον τουρισμό  ο οποίος εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τον τομέα του Τουρισμού και επεσήμανε πως το 2017 ήταν μια θεαματική χρονιά με τα ποσοστά να καταγράφουν άνοδο κατά 9% στις διεθνείς αφίξεις και εκτιμώντας ότι οι συνολικές αφίξεις θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια. Κλείνοντας την ομιλία της και αναφορικά με τις επενδύσεις στον τουρισμό, σημείωσε ότι περισσότερες από 300 προτάσεις έχουν υποβληθεί τη τελευταία 2ετία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για υφιστάμενα ξενοδοχεία και αδειοδοτήσεις ειδικών τουριστικών υποδομών ενώ παράλληλα σε διάφορά στάδια αδειοδότησης, βρίσκονται 17 σύνθετα τουριστικά καταλύματα. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Ελλήνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,  έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «Οι αγορές ανάβουν το “πράσινο φως” για την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, η ανάπτυξη επιστρέφει, μαζί και οι επενδύσεις και η έξοδος από την κρίση δημιουργεί από το 2019 τον δημοσιονομικό χώρο για μείωση των συντελεστών φορολόγησης, ενώ τόνισε πως η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περάσουν στην κοινωνία τα θετικά αποτελέσματα της ανάπτυξης». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε όσους επιμένουν στην καταστροφολογία αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τους θετικούς δείκτες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι την καλύτερη απάντηση δίνει η ίδια η πραγματικότητα, παραπέμποντας και στις πρόσφατες δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί. Στην συνέχεια επεσήμανε, «Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω, χωρίς ίχνος υπερβολής, το αισθάνεστε όλοι, ότι η ώρα της ελληνικής οικονομίας επιτέλους έφτασε και με αυτήν συγχρονίζονται θετικές εξελίξεις που εμπνέουν αισιοδοξία και σηματοδοτούν τη θετική αλλαγή για την οποία εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια. Και συνέχισε, «Με αυτή τη θετική δυναμική θα μπούμε στο νέο έτος και συνεπώς το 2018 θα είναι πράγματι ένα έτος – καμπή, για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, με τη χώρα να αφήνει πίσω της τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και μαζί τους μια ολόκληρη ιστορική εποχή και να εισέρχεται στην επόμενη μέρα με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανανεωμένη και με πίστη στις δυνάμεις της». Παράλληλα ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης του τεχνικού σκέλους της τρίτης αξιολόγησης, λέγοντας ότι έγινε με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την χώρα και την ελληνική κοινωνία σημειώνοντας ότι η συμφωνία παρά τις γνωστές “Κασσάνδρες”, δεν συνοδεύτηκε από νέα δημοσιονομικά μέτρα. Σχετικά με τις επενδύσεις, πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, για την οποία είπε ότι έχει γίνει πλέον ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και επικαλέστηκε το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς και τη συζήτηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, που παρακολουθεί όλες αυτές τις αλλαγές.

Για να δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού πατήστε εδώ
 
Sponsors: CISCO, JAPONICA PARTNERS, OTE , PIRAEUS BANK 
Supporters: AIG, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΕΥ, GEK TERNA, INTRALOT, 
Contributor: ΔΕΠΑ, ENERGEAN OIL & GAS, GOOGLE, HELLENIC PETROLEUM , IBM, MICROSOFT, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, P&G, S.A.S. institute
Communications Sponsors: ΤΟ ΒΗΜΑ,  ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΑ ΝΕΑ, FREESUNDAY
On line Sponsors: capital.gr, cnn.gr, in.gr, naftemporiki.gr, tanea.gr, tovima.gr
Tv Sponsors: ANT1, SBC

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ