Smart Cities Conference by Boussias Communications

Καινοτομίες και Τεχνολογίες «χτίζουν» έξυπνες πόλεις

Η 6η συνεχόμενη διοργάνωση του Smart Cities Conference έρχεται πιστή στο ραντεβού του Μαρτίου και πρόκειται να αποτελέσει και το 2018 τη δυναμική ετήσια συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων. Άλλωστε, οι προηγούμενες διοργανώσεις έγιναν το σημείο αναφοράς για τα θέματα που αφορούν τις «ευφυείς» πόλεις στην Ελλάδα, με σύσσωμη παρουσία Δημάρχων & ανώτατων εκπροσώπων από πολλές δεκάδες Δήμους, υψηλόβαθμων αξιωματούχων από συναρμόδια Υπουργεία, υψηλόβαθμων εκπροσώπων θεσμικών φορέων, Πανεπιστημίων και εταιρειών από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους.

Σήμερα, η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις για προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας και εξέλιξης, ώστε να:
  • εξασφαλίσει ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης – ποιότητας ζωής – προστασίας του κλίματος
  • γίνει οικονομικά βιώσιμη
  • καλύψει τις ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών
  • προσελκύσει επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι περιφερειακοί και τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης καθώς και οι κυβερνήσεις εργάζονται για να κάνουν την αστικοποίηση «διαχειρίσιμη» και βιώσιμη για το μέλλον και διαμορφώνουν τη δική τους στρατηγική για την υλοποίηση «έξυπνων» πόλεων.

Η έννοια του Smart City είναι πλέον μια εξαιρετικά ελκυστική πρόκληση για τις τοπικές αρχές, τους πολίτες, καθώς και για τους φορείς του ιδιωτικού τομέα. Με αρωγό τις έξυπνες τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη αυτού του στόχου, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, έχουν λάβει ή θα πρέπει να λάβουν μια σειρά από μέτρα για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα επικεντρωθεί στα παρακάτω:

♦ Το Αστικό Περιβάλλον Σήμερα: Στρατηγική, Προκλήσεις & Τρόποι Υλοποίησης 

H ενότητα θα αναδείξει θέματα όπως: ανάπτυξη στρατηγικών και καθορισμός πολιτικής για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, έξυπνη διακυβέρνηση, Ψηφιακή Στρατηγική μέσω της υλοποίησης υποδομών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

♦ Τεχνολογικές Λύσεις και Κοινοτομίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

Η ενότητα θα προσφέρει πρακτικές πληροφορίες, λύσεις, υπηρεσίες και τεχνολογίες αιχμής για τη μετάβαση σε πιο «ευφυείς» πόλεις, όπως:
  • Τεχνολογίες ICT, Τηλεματική
  • Επικοινωνία – Διακυβέρνηση
  • Δίκτυα μεταφορών-Οδικά δίκτυα-Διαχείριση κυκλοφορίας
  • Υγεία και Τηλεϊατρική
  • Διαχείριση Ενέργειας- Φωτισμός
  • Διαχείριση νερού & αποβλήτων
  • Χρηματοδότηση & Συμβουλευτικές υπηρεσίες
♦ Καλές Πρακτικές και projects

Στην ενότητα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές «ευφυών» πόλεων, αναδεικνύοντας τη στρατηγική, το σχεδιασμό και τους τρόπους για να επιτύχουν το τελικό αποτέλεσμα. Δήμαρχοι και project leaders θα μοιραστούν με το κοινό την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο «ενώνει» σε μία ημέρα όλους τους ενδιαφερόμενους για τις έξυπνες ελληνικές πόλεις, από εκπροσώπους και decision makers Περιφερειών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κυβερνητικών Φορέων, έως υψηλόβαθμα στελέχη των κυριότερων εκπροσώπων και προμηθευτών του κλάδου.

Συγκεκριμένα απευθύνεται σε στελέχη μίας ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων:

♦ Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, στελέχη Περιφερειακών Ενοτήτων, στελέχη ΟΤΑ. 
♦ Στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ερευνητικών κέντρων. 
♦ CEOs, CFOs, CIOs και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους που συνθέτουν την «έξυπνη» πόλη (μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, υγεία, επικοινωνία). 
♦ Προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών & υπηρεσιών. 
♦ Μηχανικούς & Μελετητές. 
♦Στελέχη Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Πόλεων. 
♦ Ειδικούς συμβούλους.
♦ Ακαδημαϊκούς & Ερευνητές.

Γιατί να συμμετέχετε

Συμμετέχοντας στο 6th Smart Cities Conference έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε:
  • Για καινοτόμους και αποτελεσματικούς τρόπους αξιοποίησης της τεχνολογίας και των δεδομένων, για να αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σας απασχολούν.
  • Πώς διεθνή city projects χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία, αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και αξιοποιούν έξυπνα τους πόρους που διαθέτουν.
Πηγή: smartcitiesconference.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ