Tο Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού

Tο Ινστιτούτο Prolepsis συμμετείχε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που πραγματοποιήθηκαν στις 24-26 Νοεμβρίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με δύο επιστημονικές εργασίες για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, οι οποίες διακρίθηκαν με έπαινο.

Η εργασία που υπέβαλε η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και έλαβε έπαινο, με τίτλο «Συγκριτική αξιολόγηση θρεπτικής αξίας των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αντίστοιχα γεύματα εμπορίου» αναδεικνύει τόσο την υψηλή θρεπτική αξία των γευμάτων που διανέμονται στους μαθητές όσο και το ίδιο το Πρόγραμμα, ως παράδειγμα καλής πρακτικής στο χώρο των προγραμμάτων σχολικής σίτισης.

Όπως αναφέρεται και στην εργασία, σε επίπεδο πρώτων υλών τα γεύματα του Προγράμματος, εν αντιθέσει με αυτά του εμπορίου, παρασκευάζονται αποκλειστικά με εξαιρετικά παρθένο/παρθένο ελαιόλαδο, αλεύρι ολικής άλεσης ≥60% επί του συνολικού και είναι πλήρως απαλλαγμένα από συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα, επεξεργασμένο κρέας και ανακατεργασμένα τυριά. Επιπρόσθετα, όπως επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά, τα γεύματα του Προγράμματος είχαν χαμηλότερα ολικά και κορεσμένα λιπαρά, ενώ η πλειονότητά τους είχε χαμηλότερα επίπεδα ολικών σακχάρων και υψηλότερα πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Επίσης, με έπαινο διακρίθηκε η εργασία: «Μικροβιακές και χημικές παράμετροι ποιότητας γευμάτων Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Συμμόρφωση με προδιαγραφές και συσχέτιση με ευρήματα ελέγχων από απροειδοποίητες επισκέψεις σε προμηθευτές». H εργασία πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών διαδικασιών που ακολουθεί η επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, για τη διασφάλιση υγιεινών συνθηκών παραγωγής/συσκευασίας των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ και την πλήρη εναρμόνιση με τις αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής/ποιότητας.

Οι τίτλοι και η θεματολογία των εργασιών:
  • Κούβαρη Μ, Καστορίνη Χ, Γεωργακόπουλος Π, Μπελογιάννη Κ, Βελουδάκη Α, Πανταζοπούλου Α, Λινού Α. Αξιολόγηση Θρεπτικής Αξίας των Γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ με αντίστοιχα γεύματα εμπορίου.
  • Γεωργακόπουλος Π, Καστορίνη Χ, Κούβαρη Μ, Πανταζοπούλου Α, Μαρκάκη Ι, Χάβιαρη ΑΜ, Βελουδάκη Α, Λινού Α. Μικροβιακές και Χημικές Παράμετροι Ποιότητας Γευμάτων Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Συμμόρφωση με προδιαγραφές και Συσχέτιση με ευρήματα ελέγχων από απροειδοποίητες επισκέψεις σε προμηθευτές.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ