Συνέντευξη της κ. Αφροδίτης Αρβανίτη, Γενική Διευθύντρια του NJV Athens Plaza στο περιοδικό Deluxe

Με την ευκαιρία της ανανέωσης του Plaza Lounge, η Αφροδίτη Αρβανίτη, Γενική Διευθύντρια του N.J.V. Athens Plaza, μας εξηγεί πώς η προσαρμογή στις τάσεις της νέας εποχής -και όχι μόνο- οδηγεί σε φιλοξενία πολλών αστέρων και υψηλών προδιαγραφών!

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την ανακαίνιση του Plaza Lounge café;

Η ανακαίνιση του Plaza Café είναι μόνο η αρχή από μια σειρά ανανεωτικών κινήσεων τις οποίες έχουμε σχεδιάσει στα πλαίσια της συνεχούς εξέλιξής μας. Η νέα άποψη για το café δεν είναι απλά μια προσαρμογή στις νέες τάσεις της εποχής, αλλά ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι τα νέα trends της επόμενης δεκαετίας. Το Athens Plaza έχει μια ζηλευτή αναλογία δημιουργικών πολύ έμπειρων εργαζομένων/στελεχών σε συνδυασμό με ένα σημαντικό αριθμό νέων ταλαντούχων εμπνευσμένων παιδιών με όρεξη για δουλειά. Η καλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μας, αποτελεί μια μαγική συνταγή η οποία μας επιτρέπει να ακούμε και να μεταμορφώνουμε σε πράξη τις ανάγκες των πελατών μας και να είμαστε σημείο αναφοράς και για τους millennials πελάτες μας, αλλά και για τους διαχρονικά πιστούς πελάτες μας. Θέλουμε να είμαστε ζωντανό κομμάτι της πόλης μας, αλλά και να συμβάλουμε δημιουργικά στη νέα της ταυτότητα.

Πόσο εύκολο είναι τελικά να διατηρείτε μία φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα για ένα ιστορικό ξενοδοχείο και ποιο πιστεύετε ότι είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του NJV Athens Plaza τη δεκαετία που διανύουμε. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Το Athens Plaza κατέχει, από το 1980 που άρχισε η λειτουργία του, μια από τις πρώτες θέσεις στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και εξελίσσεται συνεχώς. Από το 2010 που ανέλαβα το ξενοδοχείο, αυτό που προσπάθησα είναι να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ταυτότητά του και ο σημαντικός ρόλος που παίζει στην εξέλιξη του τουρισμού στην χώρα μας. Αποστολή μας είναι η ευχαρίστηση των φιλοξενουμένων μας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών φιλοξενία σε συνδυασμό με μοναδική θέα, υψηλού επιπέδου σέρβις σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Είναι πολύ σημαντικό για μας που εργαζόμαστε μέσα στο ξενοδοχείο να μπορούμε καθημερινά να απαντήσουμε στο ερώτημα: πώς θέλουμε να αισθάνονται οι πελάτες μας μέσα σε αυτό και ποιο είναι το μήνυμα που θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Να έχει όλο το team του ξενοδοχείου μας ένα κοινό όραμα. Να αποτελούμε την πρώτη επιλογή για τους επισκέπτες, τους συναδέλφους και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. H δέσμευσή μας απέναντι στους επισκέπτες μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς το προϊόν και τις υπηρεσίες μας, εκπέμποντας τη μοναδική ελληνική φιλοξενία, αλλά και θέτοντας το παράδειγμα σε άλλους να ακολουθήσουν. Εμείς εδώ στο NJV Athens Plaza παράλληλα με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, τη συνεχόμενη εκπαίδευση, τη συνεχή ανανέωση των χώρων και πρακτικών μας,  δημιουργήσαμε το μότο μας “ETHOS” με τρεις βασικές αξίες “Caring, Supporting, Realizing“ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ενδιαφέρον μας, παράλληλα με τους πελάτες μας και στο κοινωνικό σύνολο που μας περιβάλει. Η αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση και η ηθική συμπεριφορά σε όλες τις πτυχές διαχείρισης, η κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία μας, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η ποιοτική και άψογη εξυπηρέτηση σαν ανταπόδοση προς τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους, το ενδιαφέρον για την οικονομική, κοινωνική και ανθρώπινη ανάπτυξη της κοινότητας και η δέσμευση μας για την προστασία του περιβάλλοντος καθορίζουν την εικόνα, αλλά κυρίως την εμπειρία που προσφέρουμε στους επισκέπτες/πελάτες μας.

Πώς είναι για μια γυναίκα να κρατάει το τιμόνι μιας τέτοιας επιχείρησης σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον; Το δικό σας μυστικό επιτυχίας ποιο είναι;

Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία υπερτερούν οι Γυναίκες ως Managers, αλλά τα δύο στα οποία ξεχωρίζουν είναι το να παίρνουν πρωτοβουλίες και οι κινήσεις τους να καθορίζονται με βάση το αποτέλεσμα. Η διορατικότητά τους βοηθά να αξιολογούν ευκαιρίες και να παίρνουν αποφάσεις έχοντας πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων. Επιπλέον, ο υψηλός δείκτης Συναισθηματικής Νοημοσύνης που έχουν οι περισσότερες γυναίκες συμβάλει στο να συνδυάζουν με ιδιαίτερη ευκολία τη διαισθητική με τη λογική σκέψη, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για έναν ηγέτη. Κατά κοινή ομολογία, οι Γυναίκες Leaders χτίζουν πολύ δυναμικές και δημιουργικές ομάδες και έτσι πετυχαίνουν την υψηλότερη δυνατή παραγωγικότητα. Αυτό που πιστεύω και η συμβουλή που θα έδινα σε μια νέα γυναίκα  είναι να πιστεύει στον εαυτό της και στις ικανότητες της και να μην «φοβάται» να επιτύχει. Αποδεδειγμένα οι  γυναίκες φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα σε management και leadership roles.  Χρειάζεται πραγματικό ενδιαφέρον για μάθηση, να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το υποστηρίζεις με πάθος. Σε αυτή την περίπτωση δεν πιστεύω το ότι είσαι γυναίκα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο. Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές… Αν θέλεις να επιτύχεις, σε ότι και να επιλέξεις, πρέπει δώσεις το 100%.

Πηγή: deluxemagazine.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ