Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από την HELMEPA

Αρχίζει αύριο, 16 Ιανουαρίου 2018, το 36ο Ετήσιο Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιμόρφωσης της HELMEPA, που λειτουργεί ως πιστοποιημένο από το DNV GL “Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για την Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση”.

Το Πρόγραμμα ξεκινά με το αναγνωρισμένο από τη Ναυτιλιακή Αρχή της Κύπρου διήμερο Σεμινάριο “Marine Environmental Awareness”, βασισμένο στο Model Course 1.38 του ΙΜΟ.

Στο Πρόγραμμα του 2018 περιλαμβάνονται επίσης τα νέα διήμερα Σεμινάρια “Ασφάλεια” και “Πρόληψη της Ρύπανσης” και το μονοήμερο “Ανθρώπινος Παράγοντας και Ασφάλεια”, που καταρτίστηκαν, όπως κάθε χρόνο, σε στενή συνεργασία με την Εκπαιδευτική Επιτροπή της HELMEPA, ώστε το περιεχόμενο τους να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Εταιρειών Μελών.

Μεταξύ των νέων θεμάτων που παρουσιάζονται φέτος είναι το cyber security, η πρόληψη ατυχημάτων κατά την καθαίρεση κλειστών σωστικών λέμβων, η εφαρμογή του MRV, η αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης από το πλοίο,  η προσέγγιση Safety II στα ζητήματα ασφάλειας και αρχές ηγεσίας-επικοινωνίας για τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων στο πλοίο.

Κάθε διήμερο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 5 φορές μέσα στο χρόνο, ενώ 8 φορές είναι προγραμματισμένο το μονοήμερο Σεμινάριο. Η HELMEPA ευχαριστεί θερμά όσους ενεργά συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση του Προγράμματος, ιδιαίτερα τους εισηγητές που είναι ειδικευμένα στελέχη 12 Εταιρειών και Οργανισμών Μελών, επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και ανεξάρτητοι συνεργάτες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Σεμινάρια περιλαμβάνονται στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2018, διαθέσιμο στο site της HELMEPA (http://www.helmepa.gr/images/HELMEPA_training_2018_web.pdf).

Σημείωση: Τα Σεμινάρια του Εθελοντικού Επιμορφωτικού Προγράμματος απευθύνονται σε αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής και στελέχη γραφείου των Εταιρειών Μελών της HELMEPA. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ναυτιλιακό Τομέα της HELMEPA στα τηλέφωνα 210 9341233 και 210 9343088 και στο e-mail training@helmepa.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ