Υποτροφίες σε περισσότερα παιδιά από τις μαθητικές κοινότητες του Pierce

Υποτροφίες σε ακόμα περισσότερα παιδιά: Ένα πολύτιμο δώρο από τις μαθητικές κοινότητες του Pierce

Tο δώρο της εκπαίδευσης και τη χαρά της γνώσης θα χαρίσουν και το 2018 οι μαθητές του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε ακόμα περισσότερα παιδιά, χάρη στα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Με το δυνατό μήνυμα «Επειδή αγαπάμε» αποχαιρέτησαν το 2017 οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου του Pierce και υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους στην καθιερωμένη ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar-θεσμό του σχολείου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Ταμείο Υποτροφιών του Pierce. Τα συνολικά έσοδα και οι χορηγίες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις 40.000 ευρώ.  

Με φόντο ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, οι περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες που τίμησαν τη γιορτή είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς οι μαθητές –όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνονται σε κοινότητες– μπορούν να πετύχουν πολλά. 

Για μερικές ώρες το απόγευμα της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, το προαύλιο και οι χώροι του Pierce γέμισαν φώτα, φωνές και γέλια, καθώς και πλούσια μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Οι επισκέπτες είδαν από κοντά το bazaar όπου αγόρασαν πρωτότυπες χειροτεχνίες φτιαγμένες από μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενους, γονείς και αποφοίτους. Ακόμα, απόλαυσαν γευστικές δημιουργίες από όλο τον κόσμο, ψυχαγωγήθηκαν με μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του Pierce ενώ παρακολούθησαν και το θεατρικό δρώμενο «Ο ξένος των Χριστουγέννων» βασισμένο στο διήγημα του Στέφανου Δάφνη.

Η πρωτοβουλία των μαθητών του Pierce θα επιτρέψει σε ακόμα περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και απορρέει από την παράδοση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος «Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς» (Non ministrari sed ministrare), η οποία το ακολουθεί πιστά από την ίδρυσή του το 1875 μέχρι σήμερα. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το σχολείο θα διαθέσει για υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερα από 500 παιδιά.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ