Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Ενημέρωση για τα προγράμματα διδασκαλίας του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) με έδρα την Κατερίνη, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν οι εκπρόσωποι της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Logistics του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη συνάντησή τους με στελέχη και καθηγητές του ΤΕΙ, αλλά και με φοιτητές του τμήματος.

Συγκεκριμένα στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Τμήματος ΤΕΙ στην Κατερίνη  συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εταιριών Goldair Cargo, Elikon Transport & Logistics, Intertrans και Vianox Svolos, οι οποίοι συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους καθηγητές σχετικά με τη διεύρυνση του προγράμματος, αλλά και τις δυνατότητες αύξησης του χρόνου και των θέσεων πρακτικής των φοιτητών σε εταιρίες του κλάδου των Logistics.

H πρωτοβουλία των μελών της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου αποσκοπεί στη μελλοντική διευκόλυνση της απασχόλησης των φοιτητών στην ελληνική αγορά εργασίας μέσω της συνεργασίας του Τμήματος με τις εταιρίες – μέλη του Επιμελητηρίου. 

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Logistics, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την αγορά εργασίας, τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης των μελών της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Logistics του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου να επικεντρωθούν το 2018 σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στον κλάδο.

Η Κλαδική Ομάδα Εργασίας Logistics δημιουργήθηκε το 2015 με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και στόχο τη διάχυση της τεχνογνωσίας, την ανταλλαγή απόψεων και νέων ευκαιριών για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Το έργο της Κλαδικής Ομάδας Εργασίας επιλέγεται από τα μέλη της, τα οποία συνεδριάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ