Boussias Conferences: COOP Italia και SPAR International στο «Food Retail CEO Forum»

Για τη στρατηγική ανάπτυξης των ομίλων COOP Italia και SPAR International, αλλά και για τη σχέση τους με την ελληνική αγορά, θα μιλήσουν αναλυτικά στις 20 Μαρτίου, στο «Food Retail CEO Forum», σημαντικοί εκπρόσωποι των διεθνών επιχειρήσεων λιανικής. 
 
Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται τους τελευταίους ιδίως μήνες στον κλάδο των σούπερ μάρκετ και ειδικότερα των μικρών και μεσαίων αλυσίδων. Η ένταση του ανταγωνισμού ωθεί τις επιχειρήσεις, κυρίως μέσω των ομίλων αγορών στους οποίους ανήκουν, στην αναζήτηση τρόπων κατοχύρωσης και ενίσχυσης της θέσης τους στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, για διαφορετικούς λόγους, αλλά εξίσου ηχηρά, ήρθαν στο προσκήνιο τα ονόματα της COOP Italia και της SPAR International.

Η παρουσία του Domenico Brisigotti, CEO, Coop Italian Food, θυγατρικής της COOP Italia, και Commercial Director, Coop Italia Non Food στο συνέδριο που συγκεντρώνει κάθε χρόνο υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και προμηθευτών, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ιταλικής συνεταιριστικής αλυσίδας για την ελληνική αγορά, στην οποία έχει ήδη δραστηριότητα. Η COOP Italia έχει μακρόχρονη ιστορία συνεργασίας με τοπικούς ιταλούς παραγωγούς τροφίμων και κατέχει την 1η θέση σε πωλήσεις στον κλάδο (περί τα 13 δισ. ευρώ), αλλά και σε πωλήσεις προϊόντων PL.

Η ολλανδική SPAR International έχει ήδη εισέλθει δυναμικά στην ελληνική αγορά, με την ίδρυση, στις 6 Απριλίου 2016, της SPAR Hellas AE. Η νέα εταιρεία, μέσω των ομίλων ΑΣΤΕΡΑΣ και MESIS, προγραμματίζει την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων, αξιοποιώντας τα καταστήματα μελών τους. Για τον τρόπο υλοποίησης της συμφωνίας και τις προοπτικές της θα μιλήσει στο συνέδριο ο Evan Christophides, SPAR International Retail Development Manager. Η SPAR International διαθέτει δίκτυο άνω των 12.500 καταστημάτων σε πάνω από 44 χώρες και 4 ηπείρους και το 2016 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, φθάνοντας τα 33,1 δισ. ευρώ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του ΣΕΒΤ, του ΕΣΒΕΠ και του ΙΕΛΚΑ.

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας εδώ.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ 
ΣΕΒΤ
ΕΣΒΕΠ
ΙΕΛΚΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμμετοχές
Βίκυ Χαραλάμπους, τηλ.: 210 661 7777 (εσωτ. 373), e-mail: vcharalambous@boussias.com

Χορηγίες
Κατερίνα Μπουσμπουκέα, τηλ.: 210 661 7777 (εσωτ. 128), e-mail: kbousboukea@boussias.com

Πληροφορίες
Ξένια Μαντζιώρη, τηλ.: 210 661 7777 (εσωτ. 164), e-mail: xman@boussias.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ