Beiersdorf Hellas: Οριακή ανάπτυξη μεγεθών το 2017

Έμφαση στο digital transformation, αύξηση μεριδίων αγοράς και επενδύσεις σε νέα προϊόντα.  

Αύξηση πωλήσεων της τάξης του 3% – 4% αναμένει για το 2017 η εταιρεία καλλυντικών Beiersdorf, ο τζίρος της οποίας ανήλθε στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε 3,513 δις ευρώ.

Η γνωστή πολυεθνική, η οποία διαθέτει, 150 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο και απασχολεί 17.000 εργαζόμενους, έχει υπό τη σκέπη της, μεταξύ άλλων, τα εμπορικά σήματα NIVEA, Liposan, Hansaplast, Atrix και DUO, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική αγορά. Στη χώρα μας έχει παρουσία από το 1928, αρχικά μέσω χονδρεμπόρων και στη συνέχεια μέσω της θυγατρικής Beiersdorf Hellas, και συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη του δικτύου της.

Το 40% των πωλήσεων της γνωστής πολυεθνικής προέρχεται από τη Δυτική Ευρώπη, 9,6% από την Ανατολική Ευρώπη, ένα ποσοστό της τάξης του 11,5% από τη Λατινική Αμερική, ενώ από τις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Αυστραλίας και της Ασίας το εν λόγω ποσοστό διαμορφώνεται στο 31%.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε Συνέντευξη Τύπου, ο Country Manager της Beiersdorf Hellas, κ.  Θοδωρής Πουλόπουλος τα οικονομικά μεγέθη της ελληνικής θυγατρικής θα κινηθούν ελαφρώς ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, όπου οι πωλήσεις άγγιξαν τα 43,3 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 35,6 εκατομμύρια ευρώ  προήλθαν από Έλληνες καταναλωτές και τα υπόλοιπα από τις εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν σε Κύπρο, Ισραήλ και Μάλτα.

«Το να καταφέρεις να κρατήσεις τα μερίδιά σου σταθερά σε μια αγορά που χάνει -4% είναι πολύ σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια κρατήσαμε αμετάβλητο τον αριθμό των 89 εργαζομένων, κατακτήσαμε την πρώτη θέση σε 8 κατηγορίες από τις 15 συνολικά κατηγορίες προϊόντων μας και η εταιρεία μας αναδείχτηκε ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα κατακτώντας την δεύτερη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλόπουλος  διευκρινίζοντας πως το 82% των προϊόντων διοχετεύεται σε σουπερ μάρκετ και φαρμακεία και ένα 18% σε εξαγωγές.

Ο ίδιος μίλησε για την ψηφιακή μετάβαση που συντελείται στο χώρο του επιχειρείν και στη στρατηγική που ακολουθεί η Beiersdorf, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται, όπως είπε, η εκπαίδευση τόσο των εργαζομένων όσο και των συνεργατών. «Δίνουμε έμφαση στο digital transformation στο retail μέσω του προγράμματος digital transformation academy που «τρέχει» για ένα εξάμηνο και βοηθά τους συνεργάτες μας να αντιληφθούν τη σημασία που έχει το να μετασχηματίσεις ηλεκτρονικά την επιχείρηση σου για να πας στην επόμενη μέρα. Είμαστε η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που προέβη σε μια τέτοια ακαδημία και αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το digital transformation academy, η Beiersdorf διοργανώνει τα τελευταία χρόνια και το διαγωνισμό Young business talents, όπου δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείων και τεχνικών κέντρων εκπαίδευσης να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους πάνω στο επιχειρείν. «Αν δώσεις το πεδίο και τα μέσα στους νέους ανθρώπους, έχουν όρεξη να κάνουν σπουδαία πράγματα».

Οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επόμενη χρονιά αφορούν σε αύξηση πωλήσεων, διατήρηση κερδοφορίας, περεταίρω ισχυροποίηση των brands, διεύρυνση χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα καθώς και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, ο κ. Πουλόπουλος τόνισε ότι η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τον ανταγωνισμό και πρόσθεσε πως η εταιρεία παραμένει νούμερο ένα σε κρέμες γενικής χρήσης, στην κατηγορία του σώματος και της ανδρικής περιποίησης. «Στις κατηγορίες που παίζουμε θέλουμε να είμαστε είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι μόνο με αυτό το δεδομένο επενδύουμε. Σίγουρα το μικρό μας μέγεθος μας επιτρέπει να είμαστε ευέλικτοι, όμως αν δεν έχεις καινοτόμα προϊόντα δεν πας μπροστά».

Τέλος απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο επενδύσεων για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν μόνο logistics και warehousing.

Πηγή: fortunegreece.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ