CEO Clubs: Mindful Leadership: Το “κλειδί” της επιτυχίας των σημαντικότερων ηγετών!

Μια εξόχως ενδιαφέρουσα και πρακτική θεματική παρουσίασε για μία ακόμα το CEO Clubs στις 22 Φεβρουαρίου αφιερωμένη στην ηγεσία, στην ενσυνειδητότητα, στις ικανότητες ενός επιτυχημένου ηγέτη καθώς και στα εμπόδια επιτυχούς ηγεσίας σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη.

Ο κεντρικός ομιλητής κ. Βασίλης Ξυπολιάς (Mindfulness & MBSR Teacher, CFM/UMASS), αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ενσυνείδητης ηγεσίας, μέσω βιωματικών ασκήσεων που σκοπό είχαν να αναδείξουν την αξία της αυτοσυγκέντρωσης και της αξιοποίησης των πέντε αισθήσεων εμπλουτισμένων με σκέψεις και συναισθήματα, ώστε να επιτυγχάνονται οι ηγετικοί στόχοι με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερο άγχος.

Ειδικότερα ο ομιλητής παρουσίασε τις σημαντικότερες προκλήσεις που οι CEOs καλούνται να αντιμετωπίσουν όπως  η δημιουργία υγειούς επικοινωνίας και συνεργασίας των εργαζομένων ώστε να νιώθουν περισσότερο αφοσιωμένοι στον ρόλο τους και πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόλις το 13% των υπαλλήλων παγκοσμίως νιώθουν engaged, ποσοστό το οποίο αυξάνεται εντυπωσιακά μέσω της ενσυνείδητης ηγεσίας.

Η ενσυνείδητη ηγεσία, Mindful Leadership, εκδηλώνεται μέσω της Ηρεμίας, της Αυτοσυγκέντρωσης, της Σαφήνειας και της Συμπόνοιας, έννοιες οι οποίες γίνονται όλο και πιο σημαντικές την εποχή αυτή της αυξανόμενης τεχνολογίας, εποχή μέσα στην οποία ο άνθρωπος καλείται να στραφεί στα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν άνθρωπο.

Ο κύκλος απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν εξέχοντα στελέχη της αγοράς διαπίστωσαν τη διαφορά που μπορεί να κάνει η αυτοσυγκέντρωση όταν κατά μέσο όρο 47% του χρόνου στην καθημερινότητά μας, το μυαλό μας ανατρέχει σε σκέψεις που δε σχετίζονται με τη δραστηριότητα την οποία εκτελούμε. Πολύ σημαντικές συζητήσεις προέκυψαν σχετικά με το πόσο μεγάλο θα ήταν το όφελος των επιχειρήσεων αν αυτό το ποσοστό βελτιωνόταν.

Η κ. Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, δήλωσε “στη σύγχρονη εποχή, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης αυξάνει το στρες και μειώνει την αποτελεσματικότητα της ηγεσίας. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι τα μέλη του CEO Clubs, σημαντικοί ηγέτες της χώρας μας, είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες που θα κάνουν τις εταιρίες τους πιο πετυχημένες και τους ανθρώπους τους πιο ευτυχισμένους”.

Πηγή: capital.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ