48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της Coca-Cola Τρία Έψιλον & του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ


Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, έδωσε δυναμικό «παρών» στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μία κινηματογραφική συνάντηση-θεσμό για χιλιάδες δημιουργούς και φίλους του κινηματογράφου, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου.


Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό, υποστήριξε το θεσμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της συνεπούς χορηγικής του δράσης.


Το μεγάλο ραντεβού της 7ης τέχνης συγκέντρωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τους προβολείς του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για 9 ολόκληρες μέρες, η εορταστική, καλλιτεχνική και κοσμοπολίτικη «αύρα» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κυριάρχησε στην πόλη, «παρασύροντας» όλους τους συμμετέχοντες στη μαγεία του κινηματογράφου.


Πέραν των κινηματογραφικών προβολών, η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε διεθνείς προσκεκλημένους, όπως το διακεκριμένο ηθοποιό Τζον Μάλκοβιτς, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» για το σύνολο της προσφοράς του στην έβδομη τέχνη, τη διεθνούς φήμης ηθοποιό ?ζια Αρτζέντο και τον καρατερίστα του αμερικάνικου κινηματογράφου Σαμ Ρόκγουελ. Τέλος, ο θεσμός πλαισιώθηκε από επιμέρους εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις τέχνης, διαλέξεις από διακεκριμένους επαγγελματίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανοιχτές συζητήσεις, τιμητικές εκδηλώσεις και συναυλίες.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ