Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Heineken Star Serve

Ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με επιτυχία, ο ελληνικός τελικός για το σωστό σερβίρισμα draught μπίρας.

Η  Heineken  πραγματοποίησε  για  δεύτερη  συνεχή  χρονιά  τον  τελικό  του  πανελληνίου διαγωνισμού HEINEKEN STAR SERVE, ενός παγκόσμιου  προγράμματος  ποιότητας  που αφορά στο τέλειο σερβίρισμα βαρελίσιας μπίρας Heineken.

Στόχος  του  προγράμματος  είναι  να  εκπαιδεύσει  το  προσωπικό  των  καταστημάτων  στον  ιδανικό  τρόπο  σερβιρίσματος,  ώστε  να  βελτιωθεί  η  εικόνα  και  η  ποιότητα  της  Draught/βαρελίσιας μπίρας HEINEKEN που απολαμβάνει ο καταναλωτής.

Κάθε  χρόνο  εκπαιδεύονται  bartenders  από  όλη  την  Ελλάδα,  με  σκοπό  να  μάθουν να σερβίρουν την τέλεια Heineken, καθώς και το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιεροτελεστία του Heineken Star Serve, που απογειώνει την απόλαυση του καταναλωτή. Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 3.600 bartenders από περίπου 600 bars σε όλη την Ελλάδα.

Το HEINEKEN STAR SERVE, είναι τα ακόλουθα πέντε βήματα, τέλεια εκτελεσμένα:

1. πλύσιμο ποτηριού      
2. γέμισμα 
3. κόψιμο του αφρού 
4. έλεγχος  
5. σερβίρισμα
 
Σε αυτά τα βήματα διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες σε νοκ‐άουτ battles ανά δύο.

Παρουσιαστής του μεγάλου τελικού ήταν και φέτος ο Γιώργος Λιανός, ενώ κριτές ο Draught Master κ. Δημήτρης Πολιτικός, o international draught master και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  Bartender  Competitions  στην  Ολλανδία,  κ.  Eric  Decock,  καθώς  και  ο  περσινός νικητής  του  Heineken  Star  Serve  και  ιδιοκτήτης  του  bar  Circulo  στο  Ναύπλιο,  Κώστας Γεωργόπουλος.

Στον φετινό διαγωνισμό, πήραν μέρος οι 18 καλύτεροι bartenders από όλη την Ελλάδα. Η μέρα ξεκίνησε με τις κατατακτήριες δοκιμές που έγιναν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όπου οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν εξάσκηση, να γνωριστούν μεταξύ τους και να αποβάλλουν το άγχος του τελικού.

Οι επιδόσεις όλων ήταν εξαιρετικές, γεγονός που έκανε το έργο των κριτών δύσκολο. Νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Ηλιάκης του bar ARCH Beerhouse στο Περιστέρι, που συγκέντρωσε τους  περισσότερους  βαθμούς  με  την  ολοκλήρωση  της  διαδικασίας,  και  εκτός  από  την τιμητική διάκριση που έλαβε από τη Heineken, είναι και εκείνος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνή τελικό HEINEKEN STAR SERVE στο Amsterdam. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητες του στην «τέχνη» του σερβιρίσματος διεκδικώντας τον τίτλο του καλύτερου HEINEKEN STAR SERVE bartender παγκοσμίως.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ