Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Diplomats in Concert των Παιδικών Χωριών SOS

Μία λαμπρή και μοναδική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρακολούθησαν την Πέμπτη 15 Μαρτίου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, τη μουσική εκδήλωση “Diplomats in Concert in Athens” που διοργανώθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή Πρέσβεων, διπλωματών, μελών των οικογενειών τους και Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν οι Πρέσβεις και τα μέλη του διπλωματικού σώματος από Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Ιαπωνία, Ιταλία, Καζακστάν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τσεχία, οι οποίοι ξεδίπλωσαν το μουσικό ταλέντο τους και γέμισαν με μελωδίες ξένων και Ελλήνων συνθετών την κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία της διεθνούς φήμης σοπράνο  Cellia Caterina Costea, αλλά και του ιδιαίτερα ταλαντούχου νεαρού φλαουτίστα Στάθη Καραπάνου. Τη βραδιά πλαισίωσαν  το Jazz duo του Τάκη Φαραζή και ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας. Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε με την πρωτότυπη πλέον χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Το σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς και φέτος πρόσφερε η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Ελευθερία Ντεκώ και την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής είχε ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών διαβίωσης των δύο πρώτων οικογενειών που από τις αρχές της χρονιάς μένουν στο νέο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο της Κρήτης. 

Ένα θερμό ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης Groupama Ασφαλιστική, Adelco, Εταιρεία Μυτιληναίος, KPMG, Consolidated Contractors Group αλλά και στους υποστηρικτές Coca-Cola Hellas και Ρουμανο-Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο (Αρμονία).

Xoρηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Καθημερινή

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ