Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Εμμ. Παναγιωτάκης στο συνέδριο «Χρηματοδότηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis, συμμετείχε σε Συνέδριο που διοργάνωσε στις 22 Μαρτίου η Κομισιόν στις Βρυξέλλες με θέμα «Financing Sustainable Growth» (Χρηματοδότηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης).

Όπως σημειώνει ο κ. Valdis Dombrovskis στην επιστολή του προς τον κ. Εμμ. Παναγιωτάκη «η Συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος εγκρίθηκε πριν από δύο χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της εφαρμογής της. Η μετουσίωση των στόχων του κλίματος, του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας της Συμφωνίας του Παρισιού σε απτά αποτελέσματα, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Επιτροπής. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό το δύσκολο έργο απαιτεί την πλήρη συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα και την κινητοποίηση των ροών κεφαλαίων προς βιώσιμες επενδύσεις».

Στο υψηλού επιπέδου συνέδριο συμμετείχαν και μίλησαν: ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Αντιπρόεδρος Jyrki Katainen, ο Επίτροπος Miguel Arias Canete, ο Werner Hoyer, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Michael Bloomberg, Ειδικός Απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τις Πόλεις και την Αλλαγή του Κλίματος.

Συμμετείχε επίσης και μίλησε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Στις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκε η στρατηγική και το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αειφόρο χρηματοδότηση. Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κορυφαία στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ