AIESEC: Γνωρίστε τους ομιλητές του Youth Today 2017

Το Youth Today έρχεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017!

Το event στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις 11.00 πμ. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τους φετινούς ομιλητές του Youth Today στην Θεσσαλονίκη !

Φιλοθέη Ματσίγκου – Συνιδρύτρια της LeadCompass

Η Φιλοθέη είναι Σύμβουλος Καριέρας και Προσωπικής Ανάπτυξης με πενταετή επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει και οργανώσει δεκάδες προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για 2000+ νέους. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων χρησιμοποιώντας διαδραστικές και βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας. Έχει εργαστεί για τρία έτη, ως Πρόεδρος και Στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον μεγαλύτερο οργανισμό νέων παγκοσμίως, την AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στα πλαίσια των παραπάνω ρόλων καλέστηκε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει αυτοπροσώπως, περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 600 νέοι. Τα εν λόγω προγράμματα είχαν ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως ηγεσίας, ομαδικότητας, επιχειρηματικότητας, αυτογνωσίας, επικοινωνίας και πολλών άλλων. Παράλληλα υπήρξε μέντορας για νέους φοιτητές, τους οποίους υποστήριξε στη θέσπιση επαγγελματικών και προσωπικών στόχων, μέσω συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Μεγάλο πάθος της αποτελεί η κοινωνική συνεισφορά μέσω του εθελοντισμού και για αυτό συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε δίμηνα αντίστοιχα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης στην Γκάνα και στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα, στη Ρουμανία (πρόγραμμα GROW) υλοποίησε 20 συνεδρίες με περιεχόμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε νέους 18 ετών. Πέρα από την εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με την Επιλογή Προσωπικού ως στέλεχος επιχειρήσεων (ICAP Group) ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών (AIESEC). Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στη Δια βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Σχετικά με την LeadCompass: Όραμα της LeadCompass και των ιδρυτών της, είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο φορέα επαγγελματικού προσανατολισμού σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα με σκοπό να βοηθήσει τους νέους να διαπρέψουν στην ζωή τους.

Σοφία Παναγιωτίδου – Σύμβουλος σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Σοφία Παναγιωτίδου Από το 1996 εργάζεται ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, με εξειδίκευση σε θέματα πρόσβασης στην Αγορά Εργασίας, στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σχεδιάζει και υλοποιεί ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις επαγγελματικής δικτύωσης των φοιτητών και νέων αποφοίτων με τις επιχειρήσεις και τους φορείς στους οποίους μπορούν δυνητικά να σταδιοδρομήσουν. Ακόμη πραγματοποιεί ομαδικά εργαστήρια και ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής για θέματα όπως: αναζήτηση εργασίας, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για συνέντευξη κ.α. Συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς συναντήσεις εκπροσώπων του χώρου της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και λαμβάνει μέρος ως ομιλήτρια σε σχετικές εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Θωμάς Σκαπέρδας – ιδιοκτήτης  Datalabs

Ο Θωμάς Σκαπέρδας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Datalabs. Από το 2003 έως και σήμερα τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης της Datalabs παρέχουν εκπαίδευση χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις πιο πρωτοποριακές και αποτελεσματικές μεθόδους. Με προγράμματα σπουδών διάρκειας από μια ημέρα έως ένα έτος, μπορείτε να εξειδικευτείτε στους Τομείς Πληροφορικής, Οικονομίας και Διοίκησης ή Τουρισμού και Εστίασης, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πελαγία Παπουλίδου – Head of people engagement and evolution στην εταιρεία interworks.cloud

Η Πελαγία Παπουλίδου έχει 12 χρόνια εξαιρετικής πορείας ως διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού σε εταιρείες από διάφορους κλάδους. Κατέχει σε βάθος το στρατηγικό και συμβουλευτικό HR, συνδυάζοντας το με το ταλέντο της στο χτίσιμο δυνατών ομάδων. Η Πελαγία έχει BSc στην Κοινωνιολογία, ΜΑ στην Ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού και MBA. Η interworks.cloud προσφέρει υπηρεσίες IaaS, PaaS και SaaS. Η εμπειρία της εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών οδήγησε στην δημιουργία της interworks.cloud πλατφόρμας. Μία λύση που στοχεύει στην επιτυχημένη ανταπόκριση των προβλημάτων και αναγκών που αντιμετωπίζουν πάροχοι υπηρεσιών παγκοσμίως για αυτοματοποιημένη τιμολόγηση και provisioning.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το facebook event μας!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ