«Άγγιγμα Ζωής» – Σημαντική Βράβευση στα Healthcare Business Awards 2017

Στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017 το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ βραβεύτηκε για το πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποιεί με τίτλο «Υποστήριξη απομακρυσμένων ογκολογικών ασθενών – Πρόληψη & Ενημέρωση».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να ανακουφίσει μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς, απομακρυσμένων περιοχών, καθώς το 72% των ασθενών που διαμένουν εκτός Αττικής, έρχεται στην Αθήνα για τη θεραπεία τους. Έτσι, δυστυχώς, οι ασθενείς επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη, αλλά και ταλαιπωρία, καθώς ανάλογα με τον κύκλο θεραπειών τους θα πρέπει να μετακινηθούν, ώστε να συναντηθούν σε μηνιαία σχεδόν βάση με τον γιατρό τους.

Επιπροσθέτως, η δυνατότητα πρόσβασης σε προληπτικό – προσυμπτωματικό έλεγχο των κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές είναι περιορισμένη, ενώ η τοπική ενημέρωση των κατοίκων για τη σημασία της πρόληψης σχεδόν ανύπαρκτη.

Θέλοντας, να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές, δημιουργήθηκε το πρόγραμμά μας, το οποίο διακρίθηκε στο Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» και ο αρχικός του σχεδιασμός έγινε με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το κοινωνικό μας αποτύπωμα, μέχρι σήμερα, μέσα από το πρόγραμμά μας «Υποστήριξη ογκολογικών ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές» αποτυπώνεται ως ακολούθως:
 • 59 ασθενείς επωφελήθηκαν από τη δράση μας αυτή
 • 38% μείωση των άσκοπων μετακινήσεων
 • 27% μείωση των εξόδων που αφορούν τη νόσο
 • 19 άτομα υποστήριξαν τη δράση από το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 • 480 άτομα ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, τη σημασία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης
 • 34 δωρεάν μαστογραφίες
 • 196 δωρεάν δερματολογικοί έλεγχοι
 • 89 δωρεάν Test-Pap
 • 18 νέες διαγνώσεις μετά από έλεγχο
 • 5 αποστολές δωρεάν φαρμάκων (ογκολογικά σκευάσματα & μη)
 • 21 ασθενείς συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη
 • 8 συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης
 • 182 ώρες τηλεφωνικής υποστήριξης
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στον σχεδιασμό επισκέψεων σε Χαρίεσσα, Ικαρία, Πόρο, Κιάτο, Καλαμπάκα, Ρόδο, Κύθυρα και έπεται συνέχεια…

«Για τον ογκολογικό ασθενή είναι μεγάλη ανακούφιση, η δυνατότητα «επικοινωνίας» με τον θεράποντα ιατρό του χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η μετακίνησή του.

Το ΑΓΓΙΓΜΑ, παίρνει τον ρόλο του μεσολαβητή και αναλαμβάνει την επικοινωνία αλλά και την υλοποίηση διαδικασιών για λογαριασμό του ασθενή, ώστε να του παρέχεται η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τελος, παρέχεται η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης μέσω SKYPE εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η αποτροπή κοινωνικού αποκλεισμού και διατήρηση των ισορροπιών μέσα στην οικογένεια, καθώς επίσης και η ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι ο καρκίνος αποτελεί μία χρόνια αλλά συχνά ιάσιμη ασθένεια και αφετέρου να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.   Καθώς, … όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!»

Χριστίνα Νομικού, Πρόεδρος – Ιδρυτικό μέλος

Λίγα Λόγια για το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ
 
Το ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ δημιουργήθηκε καταγράφοντας αλλά και βιώνοντας καθημερινά την επιτακτική ανάγκη για δράση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και παρέχει δωρεάν Ιατρική, Ψυχολογική και Κοινωνική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και το οικείο τους περιβάλλον.

Το ΑΓΓΙΓΜΑ, είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας, εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Αρ. Μητρώου 09121ΑΕΕ11056Ο14Ν -1484) και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ