Ίδρυμα Λάτση: Χρηματοδότηση της Μετεγκατάστασης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσημης συνέντευξης τύπου του Εθνικού Θεάτρου, ανακοινώθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Στάθη Λιβαθινό, η μετεγκατάσταση της Δραματικής Σχολής στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά και η ίδρυση Τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου.

Με ποικίλες δωρεές, στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, η κ. Μαριάννα Λάτση έχει συνδράμει διαχρονικά το έργο του Εθνικού Θεάτρου. Η πιο πρόσφατη παρέμβασή της γίνεται μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ελληνικής θεατρικής παιδείας, μέσω της μετεγκατάστασης της Δραματικής Σχολής στον πολυχώρο του «Σχολείου» στην οδό Πειραιώς 52 και της εγκατάστασης στον ίδιο χώρο του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Εθνικού Θεάτρου είναι η δημιουργία ενός κόμβου εκπαίδευσης και δημιουργίας σε έναν μοναδικό και φορτισμένο με συμβολισμούς χώρο, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των τωρινών και μελλοντικών σπουδαστών της θεατρικής τέχνης.

Το Ίδρυμα Λάτση, συνεχίζοντας την πολυετή παράδοσή του στην υποστήριξη δράσεων που προάγουν τις τέχνες και τον πολιτισμό στη χώρα μας, έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των μελετών καθώς και των εργασιών αποκατάστασης των κύριων χώρων του «Σχολείου». Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου 2017 οπότε και ο χώρος θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ