Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Απονομή 17 Πιστοποιητικών AdA Basis International

Η απονομή του πιστοποιητικού AdA Basis International, με τη σφραγίδα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (AHK), στους 17 συμμετέχοντες στο 2ο σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του, διάρκειας 40 ωρών, σεμιναρίου που διοργάνωσε τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ήταν η πιστοποίηση ως εκπαιδευτών 17 στελεχών της Διεύθυνσης Συγκροτημάτων Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ΕΣΣΤΥ). Το σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος διττής εκπαίδευσης VETnet, στο οποίο συμμετέχουν ο ΟΑΕΔ, η ΕΕΣΣΤΥ, ο ΟΣΕ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Για την ολοκλήρωση του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις στις εγκαταστάσεις της Σιδηροδρομικής Σχολής Διττής Εκπαίδευσης της ΕΕΣΣΤΥ στη Θεσσαλονίκη.

Τα πιστοποιητικά απένειμαν ο Δρ. Α. Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ε. Χρόνης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκροτημάτων Βορείου Ελλάδος της ΕΕΣΣΤΥ και ο κ. Κ. Φλώρος, Διευθυντής του Παραρτήματος της 1ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» (Train-the-Trainer), βάσει των υψηλών κριτηρίων ποιότητας AdA Basis International, θέτει ως στόχο την ανάπτυξη της διττής εκπαίδευσης και των δράσεων για τη βελτίωση των απαραίτητων τεχνικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Προσφέρεται δε, εδώ και έναν χρόνο ως νέα υπηρεσία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κύκλο σεμιναρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται είτε καλώντας στο τηλ. 210 6419036, είτε από την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr ενότητα εκπαίδευση. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο με ηλεκτρονική υποβολή.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ