Νέος ρόλος για τον CEO της Κωτσόβολος

Με νέο, αναβαθμισμένο ρόλο και μάλιστα στην έδρα της Dixons Carphone, του ομίλου στον οποίο ανήκει η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρικών συσκευών «Κωτσόβολος», συνεχίζει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της τελευταίας κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο κ. Αθανασόπουλος, ύστερα από πέντε χρόνια στο τιμόνι της «Κωτσόβολος» ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, μετακινείται στo Ηνωμένο Βασίλειο και αναλαμβάνει τη θέση του Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services, που συγκεντρώνει όλες τις δράσεις του ομίλου σε θέματα Consumer insights, Global analytics, Customer Proposition Design, Marketing Communications και Consumer Financial services. Επιπλέον, ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει και την επίβλεψη όλου του τομέα πληροφορικής και τεχνολογικών υποδομών του ομίλου (CTO).

Η μετακίνηση αυτή εντάσσεται στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο όμιλος με στόχο να ενισχύσει τη διοικητική του δομή υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Αλεξ Μπάλντοκ που ανέλαβε τα ηνία της Dixons Carphone τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασόπουλος ανέλαβε την «Κωτσόβολος» τον Ιούλιο του 2013, προερχόμενος από τον τραπεζικό τομέα, όπου κατείχε σημαντικές θέσεις στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς, με τελευταία πριν από τη μετακίνησή του στην «Κωτσόβολος» τη θέση γενικού διευθυντή λιανικής τραπεζικής στην ΕΤΕ.

Διαδοχή

Τον κ. Αθανασόπουλο διαδέχεται ο κ. Γιάννης Βασιλάκος που μέχρι σήμερα ήταν εμπορικός διευθυντής της «Κωτσόβολος» και έχει 20ετή εμπειρία στο λιανικό εμπόριο τεχνολογίας, ενώ τα τελευταία 8 έτη εργάζεται στην «Κωτσόβολος» έχοντας αναλάβει καίριες θέσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτής του διευθυντού των καναλιών πωλήσεων της εταιρείας. Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Υπό τη νέα μου θέση θα συνεχίσω να έχω ενεργό εμπλοκή με τα δρώμενα και τις καινοτομίες της “Κωτσόβολος”, που αποτελεί σημείο αναφοράς για βέλτιστες πρακτικές που εξάγονται σε όλο τον όμιλό μας. Αυτή η μετακίνηση αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση των Ελλήνων μάνατζερ που αποδεικνύουν ότι είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Τα τελευταία 5 χρόνια, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε υπό την ηγεσία του Ανδρέα σε έναν ευρύ και άκρως επιτυχημένο μετασχηματισμό της εταιρείας μας σε μια σύγχρονη, πελατοκεντρική, άκρως παραγωγική, πολυκαναλική εταιρεία λιανικής […] Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να λαμβάνω τη σκυτάλη από τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, αλλά και μεγάλη πρόκληση να συνεχίσω με την ομάδα της “Κωτσόβολος” το συναρπαστικό ταξίδι που όλοι μαζί ξεκινήσαμε», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκος.

Πηγή: kathimerini.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ