Σχολικά είδη αξίας 4.000 ευρώ συγκέντρωσε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού Κομοτηνής

Σχολικά είδη σε παιδιά οικονομικά άπορα, θα προσφέρει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και Κηδεμόνων, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Αλεξανδρούπολη. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου, στο εμπορικό κέντρο Kosmopolis, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. 

Η πρωτοβουλία και προώθηση της δράσης συγκέντρωσης σχολικών ειδών που συμβάλλει σημαντικά στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος ανήκει στον Σύνδεσμο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2012 και πλαισιώνεται από Τοπική Ομάδα Εθελοντών και φίλων SOS. Αποτελεί τη μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης.

“Η εκδήλωση αφορούσε στη δράση: καινούργια χρονιά, καινούργια σχολικά, την οποία ξεκινήσαμε από πέρσι. Σκοπός μας ήταν να συγκεντρώσουμε καινούργια σχολικά για τα παιδιά των SOS”, μας ενημέρωσε η πρόεδρος της τοπικής διοικούσας του Κέντρου, και μέλος του ΔΣ SOS Ελλάδος, Φελίνα Καζάκου

Η κα Καζάκου τόνισε ότι στη δράση βοήθησαν παιδιά και εθελοντές. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων είχαν ενημερωθεί από τα σχολεία τους εδώ και δύο εβδομάδες, και τα παιδιά συγκέντρωσαν το καθένα από ένα σχολικό αντικείμενο. Αρχικά, τα μάζεψαν στα σχολεία τους και το βράδυ της Παρασκευής μας τα έφεραν στο εμπορικό κέντρο. Υπήρχε μια πολύ μεγάλη δωρεάν, αξίας 1.200 ευρώ, από τα βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης.

Μας παρέδωσαν ολοκαίνουργια σχολικά είδη. Συνολικά η αξία ξεπέρασε τα 4.000 ευρώ. Συνήθως ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά αυτή τη φορά, και με τη βοήθεια των σχολείων, η δράση είχε πολύ θετικό πρόσημο”, ανέδειξε αναλυτικά, καταλήγοντας στο θετικό πόρισμα, ότι δηλαδή “συγκεντρώσαμε τόσο πολλά σχολικά είδη, που φέτος θα στείλουμε και στο παιδικό χωριό SOS της Αλεξανδρούπολης, εκτός από το Κέντρο Στήριξης της Κομοτηνής”.
 
Πηγή: xronos.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ