Μαθήματα Μαγειρικής στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία είχαν στα τέλη Ιουνίου 2017 οι υποψήφιες μητέρες και θείες των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας. Οι κυρίες πήραν άκρως επαγγελματικά μαθήματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από τους chef της «Ακρόπολις Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής» οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση από τη διοίκηση των Χωριών προκειμένου να παραδώσουν σεμινάρια μαγειρικής στις «μητέρες» και τις «θείες» που φροντίζουν την ανατροφή των παιδιών. 

Τα μαθήματα έγιναν στη Στέγη Νέων Νικόλαου Λαγγούση, στο Παλαιό Φάληρο.

Τα μαθήματα μαγειρικής εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο της Λέσχης, Κωνσταντίνο Μουζάκη, τον έφορο, Νίκο Δαούτη, και τα μέλη Γεωργία Κακλιά και Όλγα Νικολάου.

Ένα παιχνίδι πριν από τέσσερα χρόνια, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωρίο SOS Βάρης και 60 chef, στάθηκε η αφορμή, ώστε τα Παιδικά Χωριά SOS να αποκτήσουν στενή σχέση με τη μαγειρική και τις ελληνικές γεύσεις.

Την ιδέα είχε ο γενικός διευθυντής των Χωριών, Γιώργος Πρωτόπαπας, που με τη βοήθεια του chef Κωνσταντίνου Μουζάκη, προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών, Επιστημόνων Επισιτισμού, Αττικής, «Ακρόπολις», το παιχνίδι αυτό εξελίχθηκε σε μία μόνιμη συνεργασία. Μόνο που πήρε τη μορφή των σεμιναρίων και δεν αφορά στα παιδιά άμεσα, άλλα έμμεσα, καθώς στα σεμινάρια συμμετέχουν οι μητέρες και οι θείες που φροντίζουν στην ανατροφή των παιδιών.

Σύμφωνα με τους chef, αυτά τα σεμινάρια δεν ακυρώνουν τις γνώσεις που φέρουν οι μητέρες πάνω στη μαγειρική, αλλά τα μαθήματα δίνουν την επιπλέον εκπαίδευση για τη σωστή διαχείριση των υλικών, ώστε χωρίς να γίνονται σπατάλες, να υπάρχει ένα ποιοτικότερο τελικό αποτέλεσμα και το παιδί να αγαπήσει το καλό, υγιεινό φαγητό. 

Όπως υπογραμμίζει ο προέδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, «Ακρόπολις», αυτά που πρέπει να κάνει μια μητέρα κατά το μαγείρεμα είναι:
  • να χρησιμοποιεί αγνό παρθένο ελαιόλαδο,
  • να προτιμάει τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με βάση την εποχικότητά τους
  • να αποφεύγει τα κορεσμένα λίπη και το πολύ αλάτι.
Συμβουλεύει τέλος, να δίνεται έμφαση στο καλό, υγιεινό πρωινό ώστε το παιδί να αρχίσει την ημέρα του με όλα όσα του χρειάζονται.

Η Ακρόπολις Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία της με το Παιδικό Χωριό SOS Ελλάδας στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις του σωματείου μέσω των δράσεων που υλοποιεί η Λέσχη.

Πηγή: ert.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ