Το Deree τιμά τους φοιτητές του και υπότροφους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στην τελετή παρευρέθηκαν φοιτητές του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, εκπρόσωποι του Κολλεγίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Μαΐου, επιφύλασσε ιδιαίτερη συγκίνηση για πολλούς φοιτητές του Deree – Τhe American College of Greece και υπότροφους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ειδική τελετή που παραχωρήθηκε προς τιμή τους, με αφορμή την εισαγωγή τους στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Κολλεγίου. 

Πρόκειται για αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ οι οποίοι παρακολουθούν το Παράλληλο Πρόγραμμα Σπουδών του Κολλεγίου, έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων, ο οποίος οδηγεί στην απόκτηση ενός minor (υποειδίκευσης) από τις 43 που προσφέρονται στο Deree. Μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών του Deree, οι φοιτητές απολαμβάνουν: πρόσβαση στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους, εμπειρίες σπουδών στο εξωτερικό μέσα από το πρόγραμμα Study Abroad, ευκαιρίες για εργασία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μέσω internships, τη δυνατότητα να «χτίσουν» ένα βιογραφικό ελκυστικό στη σύγχρονη αγορά εργασίας.  

«Έχω την τιμή και το προνόμιο να βρίσκομαι ανάμεσά σας σήμερα, στην ετήσια τελετή των Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» δήλωσε στον λόγο της η Χριστιάνα Βερδελή, παράλληλη φοιτήτρια μάρκετινγκ στο Deree και δευτεροετής στη Νομική Αθηνών. «Αυτή η υποτροφία έδωσε μία μοναδική ευκαιρία σε εμάς, τους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, να πλουτίσουμε τη μόρφωσή μας φέρνοντάς μας σε επαφή με τη διαφορετική προσέγγιση που ακολουθούν τα διεθνή πανεπιστήμια. Θέλω, λοιπόν, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία» συμπλήρωσε η φοιτήτρια ευχαριστώντας τα δύο ιδρύματα.  

Για τη γενναιόδωρη στήριξη του Ιδρύματος Νιάρχος στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών μίλησε και ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δρ. Ντέιβιντ Χόρνερ. Χάρη σε αυτή, από το 2014 οπότε και ξεκίνησε το Πρόγραμμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Recharging the Youth» (Επανεκκίνηση της νεολαίας), το Κολλέγιο έχει κατορθώσει να προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερους φοιτητές. Από την έναρξή του έως σήμερα, το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree αριθμεί 272 υπότροφους ΙΣΝ ενώ αυτήν τη στιγμή το παρακολουθούν περισσότεροι από 700 παράλληλοι φοιτητές. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή πιστοποιητικών στους φοιτητές ενώ ακολούθησε networking reception.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ