Beiersdorf: Στην OMD τα media των ΗΠΑ

Η γερμανική εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος, Beiersdorf, απένειμε στην OMD το δικαίωμα χειρισμού του media planning and buying λογαριασμού της στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από διαδικασία αναθεώρησης που κράτησε αρκετούς μήνες. 

Η εταιρεία του δικτύου Omnicom πήρε πίσω το συγκεκριμένο δικαίωμα από την Carat, η οποία το είχε αναλάβει έπειτα από τον ανάλογο διαγωνισμό του 2010. “Μας εντυπωσίασε η OMD, καθώς οι δυνατότητες και η προοπτική της, σε συνδυασμό με την ολιστική της προσέγγιση στο communications planning, ταιριάζουν απόλυτα με το πλάνο μας για ενίσχυση της brand παρουσίας στις ΗΠΑ” σχολίασε ο general manager της BDF στη Βόρεια Αμερική, Alvaro Alonso

Σύμφωνα με πηγές, πέραν της Carat και της OMD, στον διαγωνισμό συμμετείχε επίσης και η GroupM, αποτελούμενη από έναν αριθμό epxerts, προερχόμενων από το δίκτυο του WPP. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική νίκη της OMD υπό την καθοδήγηση της νέας CMO Laurel Rossi, που ανέλαβε τα καθήκοντά της νωρίτερα μέσα στο 2018.

Σε επίπεδο δαπάνης και με βάση τα στοιχεία της Kantar Media, η BDF ξόδεψε περί τα 53 εκατομμύρια δολάρια σε μετρήσιμα μέσα στις ΗΠΑ την περσινή χρονιά, αν και άλλη πηγή υποστήριξε πως το ποσό πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια. Γενικά, πάντως, η αγορά ομορφιάς έχει βιώσει μεγάλες πτώσεις στη συνολική media δαπάνη τα τελευταία χρόνια κι έπειτα το peak του 2015.

Πηγή: advertising.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ