Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου

Η Διοίκηση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο Μόναχο για την υπογραφή του μνημονίου  συνεργασίας για τη βιώσιμη συντήρηση του Εθνικού Κήπου

Στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη και του Bαυαρού Υπουργού Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας, κ. Albert Füracker, για τη βιώσιμη συντήρηση του ιστορικού μνημείου της Αθήνας, του Εθνικού Κήπου, παρευρέθηκαν ο  Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης και ο Αντιπρόεδρος του φορέα, κ. Αθανάσιος Συριανός.

Η τελετή της υπογραφής έγινε στο Μόναχο στις 27 Ιουνίου 2018.

Όπως υπογράμμισαν τόσο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης όσο και ο Υπουργός κ. Albert Füracker, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο για να καταστεί εφικτή η υπογραφή του μνημονίου. Το πλαίσιο της συνεργασίας περιλαμβάνει την εξειδίκευση της Διαχειριστικής Μελέτης του Εθνικού Κήπου, που ολοκλήρωσε με επιτυχία το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων και τη χάραξη των μακροχρόνιων πολιτικών για τη βιωσιμότητα του Εθνικού Κήπου.

Όπως δήλωσε ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πατρίδας, κ. Albert Füracker, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα συνεχίσει να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στη συνεργασία των δύο πλευρών με στόχο τόσο την εκπόνηση της μελέτης όσο και τη μεταφορά τεχνονγωσίας με εκπαιδευτικά σεμινάρια, οργάνωση επισκέψεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Στη διέυθυνση των Βαυαρικών Κήπων, όπως επισήμανε ο Υπουργός, περιλαμβάνονται σήμερα 25 κήποι και 13 ελεύθερα πάρκα.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Βαυαρικής Κυβέρνησης, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη του Εθνικού Κήπου, του ιστορικού αυτού τοπόσημου, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στη στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Με εξωστρέφεια, επιτυχημένες συνεργασίες, ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αναβάθμιση των υποδομών του από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αθηναίων, ο Εθνικός Κήπος περνάει πλέον σε μία νέα εποχή». 

Σε σχέση με τα παραπάνω, το Τμήμα του Εθνικού Κήπου του Δήμου Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει να καταγράφει την υπάρχουσα φυτική βλάστηση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αναβάθμιση των υποδομών του Κήπου (αντικατάσταση φωτισμού, εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών, αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου, αποκατάσταση δαπεδοστρώσεων, ανανέωση αστικού εξοπλισμού κτλ.).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ