Παιδικά Χωριά SOS: PHOTO LAB 18 BY SAMSUNG

Όλα είναι θέμα οπτικής λένε και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με αυτό, ειδικά μετά την παρουσίαση της έκθεσης φωτογραφίας PHOTO LAB 18 του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης με τη Samsung. Η ομορφιά της καθημερινότητας αποτυπώθηκε έξοχα μέσα από το φωτογραφικό φακό των παιδιών μας, τα οποία αποδείχθηκαν πραγματικά ταλέντα στη φωτογραφία. Μαλλιαρές μουσούδες, φύση, αντικατοπτρισμοί, αντικείμενα και πορτραίτα στόλισαν τους τοίχους του πολυχώρου Art Factory υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φωτογραφίας κυρίας Χριστιάννας Πετουσάκη, μεταμορφώνοντας απλά καθημερινά αντικείμενα και στιγμές σε καλλιτεχνήματα και αναδεικνύοντας την ομορφιά της απλότητας μέσα από την παιδική ματιά.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για 7η συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους δημιουργώντας τα δικά τους έργα τέχνης. Τα παιδιά μας δεν έμαθαν μόνο την τεχνική χρήση της φωτογραφίας αλλά διδάχθηκαν κάτι πολύ σημαντικό: ότι δοκιμάζοντας διαφορετικές οπτικές γωνίες στην καθημερινότητά σου, μπορείς να βρεις εκείνη που θα την μεταμορφώσει σε ένα πραγματικό έργο τέχνης και αυτό είναι κάτι που αποτελεί σημαντικό εφόδιο για όλη τη ζωή τους.

Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τις δημιουργίες των παιδιών, τα οποία έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου φωτογραφίας ενώ όπως αρμόζει σε κάθε καλλιτεχνική έκθεση υψηλής αισθητικής, η εκδήλωση κατέληξε σε ένα μεγάλο πάρτι με χορό και διάθεση στα ύψη.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ