ΠΑΣΕΠΠΕ: Δύο ελληνικές εταιρείες στους φιναλίστ των ΕΒΑΕ

Δύο Ελληνικές Εταιρείες θα βραβευθούν για την συμβολή τους στην οικολογική καινοτομία

Δύο Ελληνικές εταιρείες βρίσκονται ανάμεσα στους φιναλίστ των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the EnvironmentEBAE), έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επιβραβεύει τις επιχειρήσεις με σημαντική συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της οικολογικής καινοτομίας.

Οι εταιρείες αυτές είναι:
  • ΚΛΗΜΗΣ – Μια πολύ μικρή επιχείρηση, η οποία παράγει μπρικέτες από πυρηνόξυλο και προϊόντα ασβεστοποιίας.
  • Όμιλος Εταιρειών ΣΚΑΪ – Ο οποίος προωθεί την κοινωνική και περιβαλλοντική επαγρύπνηση και καλεί το κοινό σε συντονισμένες δράσεις μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του internet.
Οι δύο αυτές Ελληνικές εταιρείες μαζί με άλλες 20 εταιρείες από 8 Ευρωπαϊκές χώρες επελέγησαν από την Κριτική Επιτροπή των EBAE, η οποία συνεδρίασε στην Σόφια (Βουλγαρία) στις 28 και 29 Ιουνίου. Η Επιτροπή εκλήθη να επιλέξει μεταξύ 161 προτάσεων που έλαβε από 19 Ευρωπαϊκές χώρες.

Τα βραβεία απονέμονται στις παρακάτω 6 κατηγορίες: Οργάνωση & Διοίκηση για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (Management  for micro and small companies), Οργάνωση & Διοίκηση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Management for medium and large companies), Προϊόντων & Υπηρεσιών (Product & Services), Διεργασιών (Process), Συνεργασία με Αναπτυσσόμενη Χώρα (Developing Country Cooperation) και Επιχειρηματικότητα και Βιοποικιλότητα (Business & Biodiversity).

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των EBAE στις 14 Νοεμβρίου στην Βιέννη (Αυστρία). Η τελετή εντάσσεται στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου Growth in Transitionconference, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Αυστριακής Προεδρίας της ΕΕ. Θα έχει προηγηθεί, στις 24 Οκτωβρίου, στην Αθήνα η τελετή απονομής των βραβείων στις 13 εταιρείες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού.

Σχετικά με τα European Business Awards for the Environment – EBAE
 
Τα ΕΒΑΕ είναι τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης. Αποτελούν μια πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate-General for the Environment) και στοχεύουν στην προώθηση και επιβράβευση επιχειρήσεων, οι οποίες συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Προκειμένου να διεκδικήσουν ένα από τα βραβεία των EBAE, οι εταιρείες συμμετέχουν αρχικά στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται ανά διετία σε εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι νικητές κάθε χώρας συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που επίσης διοργανώνεται ανά διετία και στον οποίο αναδεικνύονται οι πρώτοι μεταξύ των πρώτων.

Στην Ελλάδα τα ΕΒΑΕ διοργανώνονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για τους φιναλίστ, την διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών καθώς και στοιχεία από παλαιότερους ΕΒΑΕ διαγωνισμούς θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Επίσης, μπορείτε να  απευθυνθείτε στον ΠΑΣΕΠΠΕ (www.paseppe.gr), τηλ. 213 0383814, email info@paseppe.gr


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ