Γεύσεις Μεσογείου με την Αθήνα στο… πιάτο στο Electra Metropolis

Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο, το Electra Metropolis άνοιγε τις πύλες του στο χώρο του παλιού Υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως, λίγοι φαντάζονταν, αλλά ακόμα περισσότεροι ήλπιζαν ότι το ξενοδοχείο εκτός από πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο, θα λειτουργούσε και σαν ‘’μαγνήτης’’ για όσους επιθυμούν να απολαύσουν εκλεκτά πιάτα με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες στο εστιατόριο του Roof Garden που τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες είναι μια όαση στην Αθήνα.

Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο, το Electra Metropolis άνοιγε τις πύλες του στο χώρο του παλιού Υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως, λίγοι φαντάζονταν, αλλά ακόμα περισσότεροι ήλπιζαν ότι το ξενοδοχείο εκτός από πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο, θα λειτουργούσε και σαν ‘’μαγνήτης’’ για όσους επιθυμούν να απολαύσουν εκλεκτά πιάτα με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες στο εστιατόριο του Roof Garden που τους καλοκαιρινούς ειδικά μήνες, αλλά και όλο το χρόνο είναι μια όαση στην Αθήνα.

Η συνταγή είναι κυριολεκτικά μαγική και τα υλικά απλά: Έχεις ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, με ‘’πιάτο’’ την Ακρόπολη: Ένα το κρατούμενο. Έχεις ένα σεφ, τον Σάκη Βενέτη, με προϋπηρεσία σε εστιατόρια βεληνεκούς Nobu και διάθεση να ‘’πασπαλίσει’’ λίγη fusion japanese αστερόσκονη σε μεσογειακά πιάτα. Έχεις και φρεσκότατες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες που μπορούν να απογειώσουν τις συνταγές. Και τελευταίο αλλά αρκετά, επίσης, βασικό: Έχεις προσωπικό σβέλτο και διακριτικό,  που γνωρίζει καλά τη δουλειά και μπορεί να μαντεύει τις επιθυμίες του πελάτη.

Η καλύτερη ώρα για ένα δείπνο στο Electra Metropolis είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, καθώς τότε μπορείς να απολαύσεις όλα τα χρώματα στον Αττικό ουρανό και όσο πέφτει η νύχτα να συνεχίσεις το φαγητό σου με ακόμα καλύτερη διάθεση.

Το καλωσόρισμα εξαιρετικό ψωμί ζυμωμένο και ψημένο στο ξενοδοχείο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ τα πρώτα πιάτα συναγωνίζονταν σε φαντασία και νοστιμιά το ένα το άλλο: Μαριναρισμένη καραβίδα με πράσινο μήλο που ‘’αγκάλιαζε’’ το σύγκλινο Μάνης, σπαράγγια με απάκι από την Κρήτη με dressing εσπεριδοειδών και μπρουσκέτα χαρουπόψωμου με αλμυρά, ξυδάτα αμπελοβλάσταρα.

Η σαλάτα με τα πατζάρια που ακολούθησε συνοδεύτηκε τέλεια από το ξινοτύρι Γρεβενών και φρέσκια φράουλα, συνιστώντας ένα ιδιαίτερο πιάτο.

Τα κυρίως διατήρησαν το απολαυστικό ‘’σερί’’ από τα προηγούμενα ορεκτικά: Το φιλέτο σφυρίδας ‘’έλιωνε’’ στο στόμα, συνδυασμένο με κους κους κουνουπιδιού, γλάσο ντομάτας και πουρέ αγκινάρας, ενώ όσον αφορά τις επιλογές στο κρέας, το κοτόπουλο με τα καπνιστά κρεμμύδια και το καλαμπόκι και ο αρνίσιος λαιμός με τον πουρέ λευκής μελιτζάνας έδωσαν έναν άκρως μεσογειακό τόνο στο δείπνο.

Όσο για τα επιδόρπια; Θα ικανοποιήσουν και τους λάτρεις της σοκολάτας, αλλά και των πιο light γεύσεων: Η γκανάζ πικρής σοκολάτας έδεσε άριστα με το παγωτο φυστίκι και το βύσσινο, ενώ η τάρτα φράουλα, πιο ελαφριά, αγκάλιαζε την κρέμα βανίλιας και το σιρόπι βασιλικού με τον πιο επιτυχημένο τρόπο.

‘’Στόχος μου ήταν να συνδυάσω την ελληνική και την μεσογειακή κουζίνα με ένα Japanese ύφος, δίνοντας έμφαση στις  άριστες πρώτες ύλες ’’ τονίζει ο σεφ Σάκης Βενέτης, που τονίζει ότι το εν λόγω εγχείρημα είχε καλό feedback από τους πελάτες και θα συνεχίσει.

Το Roof Garden του Metropolis είναι ένα εστιατόριο που μπορεί να ικανοποιήσει απαιτητικούς ουρανίσκους, αλλά και την αίσθηση της όρασης, καθώς αυτό που έχεις μπροστά σου σε ταξιδεύει! Μια επίσκεψη θα σας πείσει… 

Πηγή: newpost.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ