Νέο online κατάστημα της αλυσίδας ελαστικών Φωκάς από τη Generation Y

Ελαστικά Φωκάς Α.Ε.: Νέο business unit στο ψηφιακό περιβάλλον για τη γνωστή αλυσίδα ελαστικών με εμπορικές καινοτομίες και extra tools από τη Generation Y

Στην Generation Y – International eBusiness Experts ανέθεσε η αλυσίδα καταστημάτων το σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου ηλεκτρονικού της καταστήματος που ήρθε να συμπληρώσει το δίκτυο 3 φυσικών καταστημάτων της και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το μερίδιό της στην αγορά.

Η Ελαστικά Φωκάς Α.Ε. διαθέτει:
  • 38 χρόνια εμπειρίας στον χώρο των ελαστικών για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες
  • 3 φυσικά καταστήματα σε Αθήνα, Άλιμο, Περιστέρι
  • Συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες ελαστικών (Michelin, Pirelli, Goodyear κ.α)
  • Εξειδικευμένες υπηρεσίες ευθυγράμμισης, αντικατάστασης ζαντών & ελαστικών, αμορτισέρ & ανάρτησης, mini service
H διεύρυνση της πελατειακής βάσης της Fokas Tyres και η αύξηση της κερδοφορίας του μέσω του ψηφιακού καναλιού αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα της custom υλοποίησης του ηλεκτρονικού καταστήματος www.fokas-tyres.gr που απολαμβάνει όλα τα εμπορικά οφέλη της βραβευμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, Generation NEXT, στη βάση μιας user interface σχεδίασης.

Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος είναι η εξατομικευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών της Ελαστικά Φωκάς Α.Ε.  Για το σκοπό αυτό στην κεντρική σελίδα του καταστήματος ειδικός μηχανισμός αναζήτησης δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να βρει ακριβώς το μέγεθος και τον τύπο του ελαστικού που τον ενδιαφέρει απλά εισάγοντας πληροφορίες όπως το πλάτος ή τη διάμετρο της ζάντας.

Η απαιτητική custom διασύνδεση με το ERP της Softone αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες του ηλεκτρονικού καταστήματος που μπορεί να παρέχει γρήγορα και εξατομικευμένα το κατάλληλο προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες των πελατών.

Η έξυπνη κατηγοριοποίηση ανα είδος οχήματος, εποχικότητα, brand ή εύρος τιμής, η επιλογή γρήγορης αγοράς και extra tools όπως το ειδικό badge επιλογής αγοράς ελαστικού με ή χωρίς εγκατάσταση ή η δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένου καταστήματος εγκατάστασης είναι μερικά επιπλέον εμπορικά εργαλεία που επιτρέπουν την διεύρυνση του κύκλου εργασιών της Fokas Tyres μέσω του ψηφιακού καναλιού και προσδίδουν προστιθέμενη εμπορική αξία στην επιχείρηση. 

Η συνεργασία της Generation Y με την Ελαστικά Φωκάς Α.Ε. αναμένεται να διευρυνθεί με την προσθήκη νέου προϊοντικού μείγματος για την αλυσίδα καταστημάτων με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και online διασύνδεση με την εταιρία εισαγωγής και διανομής ανταλλακτικών αυτοκινήτου, ΕΛΤΡΕΚΚΑ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ