Ελληνο-Aμερικανικό Επιμελητήριο: 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με αγωνία αναμένεται πλέον η έναρξη της πιο συναρπαστικής μέχρι σήμερα Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που ξεκινά στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, με το Περίπτερο 13, το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των Η.Π.Α. ήδη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Τη διοργάνωση του περιπτέρου έχει αναλάβει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο και πραγματοποιησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις εταιρίες που συμμετέχουν σε αυτό μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα του Περιπτέρου με παράλληλες εκδηλώσεις στη ΔΕΘ,  όπως και το όραμα για το σχεδιασμό και την εικόνα του περιπτέρου.

Το πάνελ της εκδήλωσης απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά,  τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλία Σπυρτούνια και τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσο Τζήκα. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σίμος Αναστασόπουλος, ο οποίος για άλλη μια φορά τόνισε την ευτυχή συγκιρία τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ να είναι οι ΗΠΑ, μία δυνατή εξωστρεφής οικονομία, τη στιγμή που η χώρα περνά στην μεταμνημονιακή εποχή, μετά τις 20 Αυγούστου. Εταιρίες σύμβολα της αμερικανικής οικονομίας όπως οι Coca-Cola, Lockheed Martin Corporation, Microsoft, Pfizer, Cisco, Hewlett-Packard Enterprise, IBM Hellas, Facebook, Google και πολλές άλλες έχουν διασφαλίσει ήδη την συμμεροχή τους στην 83η ΔΕΘ, ενώ ο τομέας της τεχνολογίας, καινοτομίας και των start up εταιριών πρόκειται να βρεθούν στο κέντρο της προσοχής στην Έκθεση. 

Ο Υπουργος Νίκος Παππάς μίλησε για μία νέα εποχή που εισέρχεται η Ελλάδα με τις θετικές ειδήσεις γύρω από την Ελληνική οικονομία συνεχώς να πυκνώνουν. Χαρακτηριστικά είπε, “η ΔΕΘ έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, δηλαδή στην ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος όπου πυκνώνουν οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και διαμορφώνεται μια συνείδηση για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα βγαίνοντας από την κρίση”. 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος αφού εξήρε την καλή δουλειά που κάνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην οργάνωση του Περιπτέρου των Η.Π.Α. στην 83η ΔΕΘ, μίλησε για τη σημασία συμμετοχής κορυφαίων αμερικανικών εταιριών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στη ΔΕΘ λέγοντας ότι οι Αμερικανοί επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην γεωστρατηγική θέση της χώρας, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και μιλησε για μία στρατηγική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες που δεν θα τελειώσει με την ΔΕΘ αλλά τα πλεονεκτήματά της θα συνεχίσουν. 

Ο Τάσος Τζήκας μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους την ιστορία της γέννεσης της ιδέας οι ΗΠΑ να είναι τιμώμενη χώρα για το 2018 κάτι που όπως είπε ήταν επιθυμία και από τις δύο πλευρές ταυτόχρονα, ενώ τέλος ο Ηλίας Σπυρτούνιας, παρουσίασε συγκεκριμένα το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια των ημερών της ΔΕΘ, μαζί με πλήθως παράλληλων εκδηλώσεων με εταιρίες που συμμετέχουν στο περίπτερο.  

Ο κ. Σπυρτούνιας, παρουσίασε στη συνέχεια τους  χορηγούς-συνεργάτες του περιπτέρου, που είναι:
  • Strategic Partners: COCA-COLA, LOCKHEED MARTIN CORPORATION, MICROSOFT, PFIZER Platinum Partners: CISCO, HEWLETT-PACKARD ENTERPISE, IBM HELLAS
  • Gold partners: CAESARS, FACEBOOK, GOOGLE. INTRALOT S.A.
  • Silver Partners: ARIA HOTELS & TOURISM S.A., ECOS GREECE- EARTH FRIENDLY PRODUCTS, Procter & Gamble
  • Inaugural Gala Reception: EXXON MOBIL
  • LEADERSHIP ROUNDTABLE – DOW Hellas

The Cube: MICROSOFT
The Theatre Stage: EY

VIP LOUNGE & FAÇADE SCREEN – VISA

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ