Εργαστήρι δημιουργικότητας, μουσικής και φαντασίας για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Για 3η συνεχή χρονιά, το  εργαστήρι δημιουργικότητας, μουσικής και φαντασίας «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό» από το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου
 
Για 3η συνεχή χρονιά η ΕΛΕΠΑΠ και το Ίδρυμα Ωνάση συναντήθηκαν στο Αγρίνιο, για το καθιερωμένο πια «ραντεβού» δημιουργικότητας, μουσικής και φαντασίας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εργαστήριο Ειδικής Αγωγής του Ιδρύματος Ωνάση «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι χώροι της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο, δεν γέμισαν μόνο με μουσική, αλλά και με ζωγραφική. 

Το μουσικο-εικαστικό εργαστήριο «Έλα κι εσύ ζωγραφίζω μουσική», έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να πειραματιστούν με χρώματα και όργανα, παράγοντας ζωγραφιές και μουσικές μελωδίες! Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και την καθοδήγηση εξειδικευμένων θεραπευτών, τα παιδιά ανέπτυξαν τις γλωσσικές, ακουστικές και λεπτές κινητικές τους ικανότητες. Το μουσικό παιχνίδι εναλλάχθηκε με τις εικαστικές δραστηριότητες. Τι χρώμα έχει ο ρυθμός, τι σχήμα έχει η μελωδία; Έννοιες και σχήματα αποτυπώθηκαν στο χαρτί και κάθε παιδί έδινε τη δική του «απάντηση». Ταυτόχρονα, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις δράσεις ως υποστηριχτές και να λειτουργήσουν από κοινού με τα παιδιά τους.

Όλη η δράση άφησε μια ευχάριστη αίσθηση χαράς και ικανοποίησης τόσο στα παιδιά, όσο και τους γονείς τους, που ανακάλυψαν νέους ευρηματικούς και δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί τους. Παράλληλα, με το μουσικο-εικαστικό εργαστήρι, πραγματοποιήθηκε και εργαστήρι βιωματικό για επαγγελματίες εκπαιδευτικούς όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ